Lista nu se termina cu aceste alimente, deoarece majoritatea alimentelor preparate contin cantitati reduse de cereale. Printre acestea se afla stabilizatorii care se gasesc in: sosuri, supe instant, carne, sosurile pentru salate, inghetata, pudinca, bere, guma de mestecat, placinta, conserve, produse tip fast food, si lista continua.
Chiar si medicamentele si apa de gura pot contine gluten.
Sfaturi pentru persoanele cu boala celiaca
- descopera ingredientele care pot ascunde gluten;
- verifica etichetele alimentelor foarte atent;
- intreaba medicul nutritionist sau producatorii despre ingredientele alimentelor care nu iti sunt clare sau orice alte nedumeriri;
- lasa-te indrumata de un doctor sau de un dietetician cu experienta in cazul persoanelor care sufera de boala celiaca;
- invata de la ceilalti suferinzi de boala celiaca;
- evita un aliment daca ai dubii in legatura cu unele ingrediente, deoarece si cea mai mica expunere la gluten poate produce leziuni intestinale.
Comentarii (1)
articolul este foarte sec, ar trebui sa contina informatii utile celor ce au boala, mai ales in sectiunea tratament
Posteaza comentariu