3 plante care-ti usureaza digestia

Ghimbirul Majoritatea oamenilor sunt incantati de mirosului ghimbirului, unii dintre acestia chiar salivand cand simt aroma patrunzatoare si exotica a acestei plante. Tocmai stimularea secretiei salivare este ceea ce face din ghimbir o planta cu efecte medicale.

Planta nativa din Asia de Sud, acum este cultivata in toata lumea, chiar si in zone precum: India, China si Africa. Pudra, ceai, suc, capsule sau tinctura sunt cateva varinate in care poti gasi ghimbirul, planta folosita atat la mancarurile moderne, cat si ca planta medicinala.


Ca medicament, ghimbirul este cunoscut pentru efectele pozitive impotriva greturilor. Un studiu realizat in Danemarca a demonstrat ca ghimbirul are beneficii semnificative in reducerea raului de mare, iar in particular diminueaza simptomelor de voma si transpiratie rece. Studii ulterioare au confirmat ca ghimbirul este benefic in prevenirea greturilor.

In 1990, Departamentul de Anestezie de la Spitalul Sf. Bartolomeo din Londra a publicat un studiu in care ghimbirul a fost testat ca fiind antivomitiv (folosit pentru prevenirea, usurarea si incetarea vomei) dupa o interventie chirurgicala ginecologica.
Toate femeile care au participat la studiu au sustinut ca ghimbirul le-a ajutat mult in reducerea greturilor post-operatorii.

Totodata, un studiu realizat in India in 1998 a scos la suprafata ca ghimbirul ajuta si la prevenirea efectelor secundare - greturi si voma - aparute in timpul chimioterapiei.

Efectele pozitive ale ghimbirului sunt datorate continutului de uleiuri volatile si compusi fenolici, care dau proprietatile antivomative. De asemenea, acestea lucreaza pentru un bun tranzit intestinal, dar si pentru reducerea acidului intestinal si a durerilor.
Traditional, ghimbirul este cunoscut ca un bun stimulator al tractului gastrointestinal.

Timp de 18 decenii ceaiul sau tinctura de ghimbir au fost folosite pentru reglarea menstruatiei, pentru reducerea crampelor menstruale, dar si pentru buna functionare a sistemului digestiv.  

Cu toate ca este indicat in probleme digestive, ghimbirul nu este recomandat daca suferi de ulcer, arsuri la stomac sau colon spastic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod