1/3 cana unt la temperatura camerei
3/4 cana zahar brun sau substitut de zahar
1 lingurita cafea ness
3/4 lingurita praf de copt
2 albusuri
1/3 cana iaurt degresat
1/2 esenta de migdale
2/3 cana pudra de cacao simpla
1 1/2 cana de faina integrala
1 bucata de ciocolata alba dietetica
1/4 lingurita de untura
40 de migdale prajite
1/4 lingurita zahar praf (optional)
Mod de preparare
- untul se amesteca aproximativ 30 de secunde cu mixerul, dupa care se adauga zaharul brun, cafeaua si praful de copt continuand sa amesteci;
- in aceeasi compozitie se adauga si albusurile, iaurtul, esenta de migdale si pudra de cacao, dupa care se adauga treptat faina amestecand incet cu o lingura de lemn;
- se ia cate o lingura din compozitie si se toarna intr-o tava pentru cuptor; se lasa rondelele la cuptor 6-8 minute;
- intr-o cratita se topeste ciocolata alba si untura, se introduce fiecare migdala pe jumatate in ciocolata si se pune deasupra peste rondele.
Poti sa faci aceleasi rondele in care sa inlocuiesti doar esenta de migdale cu esenta de menta si sa le ornezi cu ciocolata alba si frunze de menta.
Informatii nutritionale (per portie): 73 calorii; 1 g grasimi saturate; 5 mg colesterol; 46 mg sodiu; 10 g carbohidrati; 2 g proteine.
Briose cu mandarine >>>
Comentarii (7)
doamne ce reteta!!! nu e buna nici pentru un om sanatos, dar pentru un diabetic!!! numai cand vad unt, zahar, untura, ciocolata....bleah!!! evitati alimentele cu un indice glicemic mare!!!
mi-este frica sa le consum
cea mai naspa reteta
Oreteta cu zahar? poate fructoza sau orice alt indulcitor . ori ati incurcat ratetele?
cititi cu atentie :))....glucide=carbohidrati!!!!
si praful de budinca nu are zahar in compozitie?
Nu se specifica, si cate GLUCIDE contin! Exact tocmai ceea ce era mai important! Ca sa stim cate putem manca o data, de ex.!
Posteaza comentariu