4 cesti cu piersici feliate si curatate de coaja
1/4 ceasca cu apa rece
2 linguri zahar sau substitut de zahar
4 lingurite de amidon
1 lingura zeama de lamaie
1/4 lingurita scortisoara
2 cesti de fructe de padure, dupa preferinta
topping crocant (vezi reteta mai jos)
Mod de preparare
- intr-o cratita se combina piersicile, apa, zaharul sau substitutul de zahar, amidonul, zeama de lamaie si scortisoara. Se lasa 10 minute la temperatura camerei;
- intre timp se incalzeste cuptorul si se prepara toppingul crocant;
- se pune compozitia cu piersici pe aragaz la foc mediu pana se ingroasa putin, dupa care se adauga fructele de padure si se amesteca usor. Se toarna compozitia intr-o tava pentru cuptor;
- peste ea se toarna imediat toppingul crocant;
- se lasa la cuptor 20 de minute.
Toppingul crocant: intr-un bol se amesteca 1 cana de faina, 2 linguri de zahar sau substitut de zahar, 3/4 lingurite praf de copt, 1/4 lingurita scortisoara si 1/8 lingurita de sare. Intr-un bol separat se combina 1/3 cana de iaurt degresat cu 1 ou batut si 2 linguri de unt topit. Se amesteca cele doua compozitii.
Informatii nutritionale (per portie): 150 calorii; 1 g grasimi saturate; 8 mg colesterol; 126 mg sodiu; 28 g carbohidrati; 4 g fibre; 3 g proteine.
Prajitura cu unt de arahide >>>
Comentarii (7)
doamne ce reteta!!! nu e buna nici pentru un om sanatos, dar pentru un diabetic!!! numai cand vad unt, zahar, untura, ciocolata....bleah!!! evitati alimentele cu un indice glicemic mare!!!
mi-este frica sa le consum
cea mai naspa reteta
Oreteta cu zahar? poate fructoza sau orice alt indulcitor . ori ati incurcat ratetele?
cititi cu atentie :))....glucide=carbohidrati!!!!
si praful de budinca nu are zahar in compozitie?
Nu se specifica, si cate GLUCIDE contin! Exact tocmai ceea ce era mai important! Ca sa stim cate putem manca o data, de ex.!
Posteaza comentariu