Diagnosticare
Diagnosticul pozitiv
Prioritatea este sa se stabileasca delimitarea clara a formei hipotensiunii arteriale, respectiv hipotensiune arteriala esentiala; in cazul in care nu se deceleaza o cauza clara, hipotensiunea ortostatica - avand un simptom caracteristic: scaderea tensiunii arteriale la schimbarea pozitiei culcate in pozitie ortostatica, si in sfarsit hipotensiunea arteriala simptomatica, care apare in cadrul unor afectiuni cronice, ca simptom.
In stabilirea diagnosticului de hipotensiuni arteriala trebuie sa se aiba
in vedere efectuarea unui diagnostic diferential cu: virozele, anemiile severe, tuberculoza, cancerul, insuficienta suprarenala, hipotiroidismul, mixedemul, ciroza hepatica, screloza cerebrala izolata, starile de dupa infarct miocardic, depresia melancolica, psihastenia, distrofia alimentara.
Deci, in general diagnosticul se bazeaza pe circumstantele declansatoare, starea bolnavului, valorile tensiunii arterile. Hipotensiunea arteriala esentiala poate fi cu caracter permanent si caracteristica familiei si sa nu deceleze o alta cauza.
Diagnosticul diferential
Hipotensiunea arteriala esentiala (primara) se poate deosebi de hipotensiunea arteriala secundara (simptomatica) in cadrul anamneziei, semnele clinice si paraclinice vor conduce la precizarea diagnosticului.
Hipotensiunea ortostatica are un caracter intermitent si apare la trecerea brusca din clino in ortostatism si apar modificari de vertij, tulburari de vedere, palpitatii, paliditate si greata.
Comentarii (2)
Da este un articol bun, dar doresc mai multe detalii, in legatura cu afectiuni aparute din cauza tensiunii arteriale... supar de multi ani, sunt in tratament, dar au aparut si alte afectiuni. Multumesc
MULT MAI MULTE INFORMATII DESPRE ACEASTA BOALA CARDIO VASACULARA ASTEPT
Posteaza comentariu