In general, hipotensiunea arteriala are ca mecanisme declansatorii insuficienta cardio-circulatorie sau perturbarea mecanismelor endocrino-neuro-vegetative. Nu trebuie negat nici aspectul traumelor emotionale avand in vedere ca o mai mare eficienta in tratarea hipotensiunii arteriale s-a dovedid a fi psihoterapia.
Ca o concluzie la spusele de mai sus hipotensiunea poate fi cauzata de afectiuni sau evenimente care se intersecteaza cu abilitatile organismului de a controla presiunea sanguina.
1. Deshidratarea este cea mai comuna cauza a hipotensiunii
Este cea mai comuna cauza a hipotensiunii si apare cand organismul pierde mai multa apa decat primeste. Oamenii sunt deshidratati cand:
- nu consuma suficiente lichide;
- au febra;
- stari de voma;
- diaree severa;
2. Medicamente folosite pentru tratarea hipertensiunii sau afectiunilor cardiovasculare pot duce la aparitia hipotensiunii.
Aceste medicamente includ:
- diureticele;
- nitratii.
De asemenea, tratamentele mwdicamentoase pentru tratarea anumitor afectiuni medicale, cum ar fi: anxietatea, depresia, disfuctia erectila, Parkinson pot cauza hipotensiune.
3. Unele afectiuni medicale pot creste riscul de a avea hipotensiune
Cateve din aceste afectiuni:
- amenia;
- afectiuni cardiovasculare;
- infectii severe;
- afectiuni endocrine (hipo-, hipertiroida, diabet);
- afectiuni ale sistemului nervos central (Parkinson);
- embolie pulmonara.
4. Alte afectiuni si evenimente care pot duce la aparitia hipotensiunii:
- sarcina;
- batranetea;
- o afectiune care te-a tinut la pat mult timp.
Comentarii (2)
Da este un articol bun, dar doresc mai multe detalii, in legatura cu afectiuni aparute din cauza tensiunii arteriale... supar de multi ani, sunt in tratament, dar au aparut si alte afectiuni. Multumesc
MULT MAI MULTE INFORMATII DESPRE ACEASTA BOALA CARDIO VASACULARA ASTEPT
Posteaza comentariu