Acneea este agravata de o eliminare intestinala defectuoasa si o dieta bogata in grasimi si/sau alimente rafinate. Beti multe sucuri proaspete de legume in cursul zilei (morcovi, salata, urzica, urda vacii, telina si papadie).
De asemenea, includeti legumele si cerealele integrale atat la masa de pranz, cat si la cina, in special legume cu frunze verzi, morcovi, ceapa, usturoi, orez brun, mei si seminte incoltite.
Suplimente nutritive
- beta-caroten (25.000 U.I.);
- vitamina A (10.000 U.I.);
- vitamina B complex (50-100 mg);
- acid pantotenic (25 mg, de patru ori pe zi);
- vitamina B6;
- propolis (500 mg);
- zinc;
- capsule de ulei de limba-mielului, luate zilnic;
- vitamina C (1.000 mg, de doua ori pe zi);
- Acidophilus sau Bifidus (bacterii benefice), care imbunatatesc sanatatea colonului si stimuleaza eliminarea toxinelor.
Plante
Printre plantele benefice in acesta afectiune se numara echinaceea, papadia, macrisul galben, radacina de brusture si trifoiul rosu. Toate au capacitati curative puternice. Aceste plante ajuta si anumite organe care actioneaza sinergic asupra pielii.
Alte tratamente
In mod complementar sau alternativ cu plantele, incercati remediul homeopat Sulf 6c. Ca tratament extern, spalati pielea cu un amestec de ulei de arbore de ceai si musetel (puneti cate doua picaturi din fiecare intr-un vas cu apa), obtinand astfel o solutie cu efect antibacterian si de catifelare.
Informatiile au fost preluate din cartea "Esti ceea ce mananci: Programul care va va schimba viata", Dr Gillian McKeith, Editura Curtea Veche, Bucuresti, 2005, www.curteaveche.ro
Nota
U.I. = unitate internationala;
urda vacii = plantă erbacee din familia cruciferelor, cu tulpina acoperită cu peri cenuşii şi cu flori albe (Cardaria draba)