Multe alimente venite de departe au ajuns să fie folosite cu succes şi în dieta românilor. Iată care sunt câteva dintre alimentele pe care le consumăm şi ne fac bine:
1. Turmericul
Este ingredientul principal din curry, care este baza mâncărurilor din India. Turmericul este o plantă înrudită cu ghimbirul care este recomandată din vechime pentru efectele ei benefice pe care le are asupra organismului. Conţine mult fier, vitamina A şi vitamina B6. Cercetările recente au arătat că turmericul are proprietăţi anticancerigene, antiinflamatorii şi este un puternic antioxidant. Consumul de turmeric are un efect benefic asupra circulaţiei sanguine, previne apariţia cheagurilor de sânge şi accelerează procesul de detoxifiere, stimulând funcţiile vezicii biliare (fierea).
Îş găseşti sub formă de pulbere şi îl poţi folosi în salate, tocăniţe, pateuri vegetale sau orice alte preparate pe care le consumi.
2. Măslinele
În Grecia, măslinele sunt în topul alimentelor care protejează inima de boli. Conţin grăsimi mononesaturate care scad colesterolul şi reglează nivelul de insulină. În special măslinele Kalamata conţin o substanţă care previne dezvoltarea anormală a celulelor, după cum explica în emisiunea sa celebrul Dr. Oz. De asemenea, măslinele au un conţinut bogat în polifenoli, vitamina E, betacaroten care protejează organismul de cancer şi de reacţii inflamatorii.
3. Fasolea neagră
Este foarte apreciată în Mexic, constituind un ingredient de bază în numeroase reţete. Alături de celelalte soiuri, fasolea neagră este o sursă importantă de fibre şi proteine.
4. Lintea
Este un ingredient de bază în dieta pakistanezilor. Conţine foarte multe fibre, proteine şi este delicios în combinaţie cu curry, ajutând la slăbit, scăderea colesterolului şi a glicemiei. De asemenea, menţine o perioadă lungă de timp senzaţia de saţietate.
5. Chimenul
Îl găsim în numeroase preparate turceşti şi este o sursă importantă de calciu şi fier. Este un ingredient recomandat diabeticilor, deoarece s-a demonstrat că are capacitatea de a scădea nivelul zahărului în sânge. De asemenea, are proprietăţi antibacteriene care ajută persoanele care au ulcer. Mai demult, chimenul era folosit ca remediu pentru problemele digestive, balonare, dar şi ca afrodiziac.
© Copyright:
Top 5 alimente din întreaga lume. Ce beneficii aduc sănătăţii tale
Turmericul, fasolea neagră sau lintea sunt doar câteva dintre super-alimentele care aduc numeroase beneficii asupra sănătăţii. De unde sunt ele şi ce alte alimente te ajută să ai un corp sănătos?
Posteaza comentariu