Cartofii dulci au un conţinut foarte ridicat de betacaroten, vitaminele C, B5, B6, calciu, proteine, fibre şi acid folic, fiind incluşi în lista cu cele mai hrănitoare legume. Un alt motiv pentru care este bine să consumi cartofi dulci este acela că au un indice glicemic scăzut, adică prin consumul lor nu creşte nivelul de zahăr din sânge într-un mod periculos.
Dacă nu te-am convins să încerci cartofii dulci poate faptul că nu conţin deloc grăsimi şi că au mult mai puţine calorii decât cartofii obişnuiţi pot să fie motive suficiente ca să le dai o şansă. Un cartof dulce de dimensiune medie are în jur de 100 de calorii. Poţi să faci piure de cartofi dulci, să-i coci întregi la cuptor sau feliaţi şi stropiţi cu ulei/condimente, să faci smoothie, să-i amesteci în terciul de ovăz de la micul dejun sau să-i pui la tocăniţe/supe.
Cum să faci cartofii dulci la prăjitorul pentru pâine?
După ce l-ai curăţat de coajă, cartoful dulce se taie pe lungime în felii subţiri. Aceste felii se pun în prăjitorul pentru pâine în mai multe ture până când se prăjesc. Aceste felii de cartof dulce prăjit le poţi combina cu o mulţime de ingrediente pentru a avea un mic dejun variat. Cu unt de arahide şi banane, cu humus şi castraveţi, cu guacamole sau felii de avocado, cu unt şi gem, cu brânză de capră şi smochine, cu somon afumat şi mărar, cu avocado şi ou fiert, cu cremă de ciocolată ... şi lista poate să continue. Practic poţi să foloseşti feliile de cartofi dulce prăjit în locul pâinii şi să faci combinaţiile tale preferate. Iată câteva combinaţii în care să foloseşti cartofii dulci în locul pâinii prăjite!
Posteaza comentariu