Avocado are un conţinut ridicat de proteine, enzime, vitaminele A, E, K şi C, potasiu, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, fibre, cupru, magneziu, fier şi acizi graşi omega-3. Mai mult decât atât, avocado se poate prepara în foarte multe feluri, de la mâncăruri sărate până la deserturi sofisticate.
Iată câteva reţete pe care nu-ţi imaginai ca le poţi face cu avocado:
1. Negresă
Ingrediente
Pentru prăjitură
- 2 bucăţi de avocado, pisate cu furculiţa
- 230 de grame de ciocolată neagră, topită
- 1 ceaşcă cu zahăr
- 2 ouă
- 1 plic de zahăr vanilat
- 3/4 cană cu făină
- 1/4 cană cu pudră de cacao
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- 1/2 linguriţă cu sare
- 2 linguri ulei vegetal
- 100 grame de ciocolată neagră, mărunţită.
Pentru glazură:
- 1 avocado bine copt
- 2 căni şi jumătate de zahăr pudră
- 1 plic de zahăr vanilat.
Se încălzeşte cuptorul în prealabil.
Într-un bol se amestecă avocado cu ciocolata topită, apoi se adaugă zahărul, ouăle, vanilia şi se încorporează bine. Apoi se adaugă făina, cacaua, praful de copt şi sarea, amestecându-se doar cât să se omogenizeze puţin.
Se adaugă uleiul vegetal, bucăţile de ciocolată şi se toarnă în tava de copt tapetată cu ulei/făină sau foaie de copt.
Se lasă aproximativ 30 de minute la cuptor, după care se lasă la răcit.
Pentru a prepara glazura trebuie să amesteci cu mixerul avocado până când capătă o consistenţă cremoasă. Apoi pune mixerul pe viteza cea mai mică şi adaugă uleiul şi apoi câte puţin din zahărul pudră.
Credit foto: http://www.howsweeteats.com Vezi AICI reţeta originală!
2. Budincă
Ingrediente
- 2 bucăţi de avocado copt, puţin moale
- 3-4 linguri de pudră de cacao
- 3 linguri de miere de albine sau câteva curmale înmuiate câteva minute în apă
- 1 lingură unt de arahide/migdale (opţional).
Mod de preparare
1. Cumpără avocado bine copt şi moale sau lasă-l la copt câteva zile învelit în hârtie şi la întuneric.
2. Amestecă miezul de avocado cu celelalte ingrediente într-un robot de bucătărie sau blender până devin cremoase. Adaugă puţină apă sau lapte vegetal dacă vrei o budincă mai moale.
3. Se toarnă în cupe şi se lasă puţin la frigider.
Credit foto: http://www.rawmazing.com Vezi AICI reţeta originală!
3.Avocado prăjit
Ingrediente
- 1 avocado bine copt
- 1/2 cană făină
- 1 ou
- 3/4 cană cu pesmet
- puţin unt topit
- usturoi pudră
- ceapă pudră
- boia iute
- sare
- piper.
Avocado se taie felii.
Pune înr-un bol făina amestecată cu sare şi piper, în alt bol oul bătut şi în al treilea bol untul topit amestecat cu pesmet, pudră de usturoi/ceapă, sare, piper şi boia.
Fiecare felie de avocado se trece prin făină, apoi ou, apoi permet.
Se aşază într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi se lasă la cuptor 15-20 de minute.
Credit foto:http://www.gingerbearkitchen.com Vezi AICI reţeta originală!
4. Ochiuri în avocado
Ingrediente
- avocado, tăiat în jumătate
- ou
- sare
- piper.
Oul se sparge şi se aşază în scobitura lăsată de sâmburele de avocado.
Se lasă sub capac într-o tigaie în care se pune foarte puţină apă sau se pune la cuptor câteva minute.
Credit foto: http://www.apronstringsblog.com Vezi AICI reţeta originală!
5.Tartă cu ciocolată
Pentru blat ai nevoie de:
- 1 cană de nuci/migdale/seminţe de floarea soarelui crude;
- pudră de cacao;
- puţină sare;
- 1 cană curmale.
Pentru cremă ai nevoie de:
- 1/2 cană curmale sau miere de albine;
- 1 avocado copt sau o banană;
- pudră de cacao, după gust.
1.Mixează nucile, cacaua şi sarea în robotul de bucătărie. După ce ai obţinut făina din nuci adaugă curmalele şi mixează compoziţia cu robotul;
2. Pune crusta într-un inel culinar aşezat pe o farfurie, preseaz-o;
3. Mixează ingredientele pentru cremă şi toarn-o peste blat;
4.
Foto: Ioana Maroşan
6. Îngheţată
Ingrediente
- 1 avocado bine copt
- 2 ceşti cu iaurt grecesc
- 1/2 cană cu lapte
- 1 plic zahăr vanilat
- puţină sare de mare
- miere de albine sau zahăr, după gust.
Se amestecă în blender toate ingredientele, se toarnă într-o caserolă şi se pune la congelator.
Ca să fie cremoasă, îngheţata trebuie amestecată din jumătate în jumătate de oră câte puţin.
Credit foto: http://chocolatecoveredkatie.com Vezi AICI reţeta originală!
7. "Maioneză"
Ingrediente
- 1 avocado bine copt;
- 1/4 linguriţă cu fulgi de drojdie inactivă (pentru a-i conferi sosului o uşoară aromă de brânză);
- 1 linguriţă pastă de susan;
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin;
- puţină sare;
- 1/4 linguriţă pudră de curry;
- zeamă de lămâie sau oţet de mere, după gust;
- 1 căţel de usturoi (opţional);
- muştar (opţional).
Pisează bine avocado şi amestecă-l cu restul ingredientelor amestecând până devine cremos.
Foto: Ioana Maroşan
8. Supă
Ingrediente
- 4 roşii mari;
- 1 avocado potrivit;
- 1-2 căţei de usturoi;
- sare de mare;
- piper negru;
- 2-3 linguri ulei de măsline presat la rece (opţional);
- frunze proaspete de busuioc;
- zeamă de lămâie, după gust;
- parmezan ras (opţional).
Se amestecă toate ingredientele în blender până obţii o consistenţă cremoasă. Se ornează cu parmezan, busuioc şi puţin ulei de măsline.
Foto: Ioana Maroşan
Comentarii (2)
Pina acum nu prea am fost interesata prea mult de acest fruct,dar voi incerca si eu sugestiile de mai sus si sper sa-mi foloseasca...
Minunate! Le voi incerca si eu.
Posteaza comentariu