Până şi modul în care îţi aranjezi alimentele în frigider se poate transforma într-o adevărată artă, dacă îşi doreşti eficienţă maximă în păstrarea şi manevrarea alimentelor pe care le consumi. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să arunci legume sau alte specialităţi alterate, fără să le fi gustat măcar înainte, doar pentru că ai uitat complet de ele? Iată de ce a sosit momentul să spui stop risipei şi să organizezi frigiderul în mod funcţional şi accesibil.
Haosul din frigider poate să reflecte direct dezordinea din modul tău de viaţă şi găurile lunare din buget. Următoarele ponturi despre cum poţi să îţi aranjezi alimentele în frigider te vor ajuta să îţi economiseşti timpul, banii şi nervii (când constaţi că nu mai ai unde să pui un vârf de ac, din cauza aglomeraţiei).
Pune alimentele mari în spatele frigiderului
Cel mai important pas este să eviţi ca unele alimente să fie uitate săptămâni la rând în colţuri obscure ale frigiderului. Îţi cam piere apetitul când vrei să iei o sticlă de lapte pe un raft şi constaţi cu stupoare că sosul pentru spaghete bolognese a mucegait în fundul unui compartiment.
Pune alimentele şi recipientele mari în spate, astfel încât să le poţi observa mai uşor pe cele mici (ele se pierd în general în peisaj). De asemenea, rezervă locurile frontale alimentelor perisabile, al căror termen de expirare este mai avansat.
Grupează alimentele din aceeaşi categorie
Un alt mod de a-ţi aranja eficient alimentele în frigider este să grupezi alimentele din aceeaşi categorie. În acest fel, îţi este mai uşor să reţii absolut toate merindele din interior. Pune laolaltă sucul de mere, iaurtul, budinca şi sticlele, separat de mezeluri, de pildă.
Aşază condimentele pe uşa frigiderului
Nimic nu îţi ridică tensiunea mai tare, decât să extragi un recipient mai mare de pe un raft al frigiderului şi să constaţi cum ambalajele mai mici de condimente se prăbuşesc toate pe podea. Ca să eviţi accidentele, trebuie să muţi mereu sticlele mici din calea ta, să le găseşti un alt loc, finalizând prin a crea o dezordine deloc relaxantă şi funcţională.
Când aşezi condimentele pe uşa frigiderului, ai acces deplin la ele, nu rişti ca ele să se împrăştie şi nici să îţi incomodeze alte extrageri.
Foloseşte recipiente de păstrare transparente
Dacă obişnuieşti să păstrezi alimentele în caserole opace, ai toate şansele să laşi unele dintre ele să se strice (doar nu stai să le iei, zi de zi, pe fiecare în parte la verificat). Situaţia se schimbă radical când utilizezi recipiente transparente, care îţi oferă vizibilitate totală, deci un control mult mai bun asupra obiectelor din frigider.
Umple frigiderul corect
Când ajungi acasă de la supermarket, poate fi tentant să îndeşi la întâmplare achiziţiile în frigider, să-ţi iei o băutură răcoritoare şi să te tolăneşti în faţa televizorului. Această neglijenţă aparent nevinovată îţi aduce multe neplăceri ulterior, când nu mai ştii unde se ascunde laptele, constaţi că măslinele au căzut în lada fructelor şi că acum trebuie să scoţi totul de pe rafturi şi să rearanjezi corect mâncarea.
Fă un efort şi complează rafturile cu răbdare, aşezând fiecare aliment la locul lui. Îţi vei mulţumi ulterior pentru răbdare.
Sortează alimentele regulat
Cel puţin o dată pe săptămână, este important să sortezi alimentele din frigider, înainte să îţi faci din nou cumpărăturile. Fructele şi legumele alterate sau alte produse expirate nu trebuie să îşi mai facă loc pe rafturi de acum încolo!
© Copyright: iStockphoto
Sănătatea ta: Cum este bine să-ţi aranjezi alimentele în frigider
Până şi modul în care îţi aranjezi alimentele în frigider se poate transforma într-o adevărată artă, dacă îşi doreşti eficienţă maximă în păstrarea şi manevrarea alimentelor pe care le consumi. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să arunci legume sau alte specialităţi alterate, fără să le fi gustat măcar înainte, doar pentru că ai uitat complet de ele? Iată de ce a sosit momentul să spui stop risipei şi să organizezi frigiderul în mod funcţional şi accesibil.
Posteaza comentariu