Sănătate. La ce te ajută tărâţele de psyllium. 5 beneficii

Îmbunătăţesc digestia, scad colesterolul şi te ajută la slăbit. Acestea sunt câteva dintre efectele pe care le au asupra organismului

Psyllium este o plantă din familia pătlaginei cu denumirea științifică Plantago Psyllium. Originară din regiunea Pakistanului, psyllium are o lungă tradiție în medicina homeopată, fiind utilizată în diverse tratamente în SUA, Europa, India și China. În anii '90 i-au fost recunoscute oficial proprietățile tămăduitoare, astfel încât s-a oficializat utilizarea tărâțelor de psyllium și în medicina alopată.

Astăzi, psyllium crește în mod deosebit în nordul Africii și sudul Europei (Franța, Spania).


5 beneficii ale tărâțelor de psyllium


1. Au un rol important în echilibrarea și normalizarea sistemului digestiv;
2. Sunt recomandate în dietele de slăbire sau de menținere a greutății, fiind bogate în fibre și sățioase;
3. Detoxifică organismul, deoarece calitățile lor nutritive le recomandă ca pe adevărate ”aspiratoare” de impurități și toxine din organism;
4.
Ajută la scăderea colesterolului;
5. Încetinesc trecerea zahărului în sânge, scăzând glicemia.


Ce nutrienţi conţin tărâţele de psyllium?


  • Au în compoziție acizi grași esențiali, cum ar fi omega3 și omega6.
  • Conţin vitamine benefice organismului, cum ar fi vitamina C și complexul de vitamine B.
  • Mineralele din tărâțele de psyllium (potasiu, magneziu, zinc) întregesc cu succes o plantă-medicament care nu ar trebui să lipsească din nicio dietă.