2 bulbi de fenicul
2 morcovi
2 radacini de telina
16 ridichi rosii
1,5 lingura de sos vinegreta
2 linguri de zeama de portocala
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de apa calduta
4 linguri de linte fiarta
sare si piper
Mod de preparare
- se pregatesc bulbii de fenicul, indepartand partile necomestibile;
- se curata morcovii, telina si ridichile;
- se taie legumele, se toarna intr-un vas cu apa rece si se lasa la frigider timp de 1 ora (legumele vor fi mai crocante);
- inainte de a le servi se prepara sosul vinegreta (4 linguri ulei, 2 linguri otet sau zeama de lamaie, sare, piper);
- se amesteca sosul vinegreta, zeama de portocala, uleiul de masline, apa calduta, sarea si se adauga lintea fiarta;
- se scurg legumele de apa, se aseaza intr-un bol de sticla, pe verticala si se toarna peste ele amestecul preparat mai inainte.
Posteaza comentariu