Iată 10 dintre cele mai simple întrebuinţări care îţi vor uşura viaţa şi munca în bucătărie:
1. Poţi să faci foarte rapid piureuri, sosuri şi supe cremă.
Piureurile de legume şi fructe pot să fie cremoase şi îţi va fi mai simplu ca niciodată să apeşi pe un buton şi să te uiţi cum robotul îşi face treaba.
2. Poţi să prepari pesto, salsa şi diverse alte amestecuri cremoase.
Nu mai trebuie să mărunţeşti busuiocul pentru pestă sau să tai cubuleţe mici roşiile pentru salsa sau orice alte legume pentru a face amestecuri cremoase. Pur şi simplu le pui în robotul de bucătărie şi îl laşi să le mărunţească şi să le omogenizeze atât cât vrei tu.
3. Poţi să faci aluat pentru paste, prăjituri sau pâine
Pui făina, ouăle, sarea, apa şi alte ingrediente în funcţie de aluatul dorit. Mixezi cu ajutorul lamei dedicate acestui proces şi ai aluatul gata frământat.
4. Poţi să toci carnea
Tai bucăţi mari de carne pe care le poţi mixezi în robot folosind funcţia pulse.
5. Poţi să faci foarte rapid o maioneză de casă, frişcă de casă
Foloseşti instrumentul care are rolul de tel pentru a face foarte repede maioneza, frişca sau albuşul bătut cu zahăr.
6. Poţi să mărunţeşti nuci/seminţe
Mixează-le în robot! Un avantaj este acela că le poţi mixa astfel încât să le ai la dimensiunea dorită: ca o făină, mărunţe sau tocate grosier.
7. Poţi să faci unt de arahide, unt de casă sau pateu de casă
Pune nucile/seminţele în robot şi lasă-l să mixeze până când vei constata că oleaginoasele îşi lasă uleiurile şi se transformă într-o pastă cremoasă. De asemenea, dacă vrei să faci unt de casă, foloseşte o smântână de calitate şi grasă pe care o mixezi în robot până se separă zerul. O altă reţetă pe care o poţi face foarte rapid este pateul de casă, fie el din carne sau vegetal. Amestecă ficatul de pui înăbuşit cu unt şi condimentele dorite pentru a obţine pateu de casă. În schimb, dacă-ţi doreşti un pateu vegetal poţi să apelezi la linte, năut, mazăre pe care să le mixezi în robot cu mirodeniile preferate.
8. Ai discuri din oţel pentru feliere, radere, granulare
Varza, castraveţii, morcovii sau orice alte legume le poţi felia sau rade în funcţie de consistenţă dorită pentru salata de crudităţi. De asemenea, vei tăia mult mai rapid legumele pentru tocăniţe şi ciorbe cu ajutorul robotului.
9. Poţi să faci făină din cereale sau nuci/seminţe
Se pun cerealele integrale (grâu, orz, ovăz, secară, etc) sau nucile/seminţele crude în robotul de bucătărie şi se mixează până vei obţine o făină. Nu va fi atât de fină, dar există şi varianta de a opta pentru modele mai noi de robot care au încorporată şi o râşniţă. În plus, acest proces are legătură şi cu puterea robotului de bucătărie, care este de preferat să aibă peste 800W.
10. Poţi să răzuieşti brânză şi ciocolată
Foloseşti instrumentul dedicat pentru acest lucru şi vei avea foarte rapid brânză răzuită şi ciocolată tocată.
Posteaza comentariu