Temperaturile au scăzut, soarele nu mai are puterea să încălzească şi atunci corpul tău începe să resimtă toate aceste transformări. Prin urmare, tu eşti mai lipsită de energie, mai îngândurată şi fără chef de viaţă. Dar, toate aceste simptome pot să dispară dacă ajuţi organismul să facă trecerea mai uşor de la vară la toamnă.
Pe lângă alimentaţie, căreia trebuie să-i acorzi importanţa cuvenită, mai există câteva trucuri de care să ţii cont pentru a-ţi îmbunătăţi starea şi a te bucura din plin de toamnă. Iată care sunt recomandările lui Dr.
1. Ia suplimente cu vitamina D
Doza zilnică recomandată este între 1000-2000 U.I. şi ajută în special dacă te confrunţi cu infecţii respiratorii, astm sau diverse probleme cu sinusurile.
2. Nu uita de enzimele digestive sau probiotice
Aceste suplimente te vor ajuta cu digestia, în special dacă în lunile mai reci, când şi alimentaţia se îndreaptă către alimentele cu un conţinut mai ridicat de grăsimi. Trebuie neapărat să iei suplimente probiotice după ce ai urmat un tratament cu antibiotice.
3. Yoga şi alergarea
Activitatea fizică este importantă dacă vrei să ai energie şi să te fereşti de depresie.
4. La micul dejun consumă un bol de cereale integrale
Quinoa, amarantul, meiul şi orzul integral sunt câteva dintre opţiunile pe care le poţi lua în calcul. Nici să nu te gândeşti la cerealele procesate din comerţ, care conţin arome, coloranţi şi tone de zahăr rafinat. Dimineaţa poţi să fierbi un bol de cereale în lapte sau apă, după care să-i adaugi scorţişoară, ghimbir şi fructe proaspete. Are un efect de încălzire şi va fi un mic dejun care-ţi va conferi energie pentru toată ziua.
5. Revitalizează-ţi organismul cu suc de sfeclă roşie!
Asigură-i corpului nutrienţii de care are nevoie şi vei avea energie pe tot parcursul zilei. Ca să înduri mai uşor zilele fără atât de multă lumină şi temperatura mai scăzută este bine să consumi alimente care curăţă corpul, susţinând astfel nivelul de energie la un nivel mai înalt.
O soluţie rapidă este aceea de a bea în fiecare dimineaţă un suc din sfeclă roşie, castraveţi, morcovi, măr şi ghimbir.
Sfecla are o multitudine de nutrienţi, printre care şi fierul necesar pentru a avea energie şi a alunga starea de oboseală.
Castravetele are un rol alcalin în corp, oxigează sângele, elimină toxinele şi întăreşte sistemul imunitar.
Morcovii au o cantitate care de vitamina A care susţine sistemul imunitar.
Ghimbirul încălzeşte corpul, previne inflamaţiile în corp şi îmbunătăţeşte digestia.
Posteaza comentariu