Înainte, o plimbare după masă reprezenta o activitate populară și, de asemenea, este asociată cu o îmbunătățire a stării generale de sănătate și a digestiei. Italienii merg pe jos după masă de secole întregi.
Care este motivul pentru care ar trebui să faci o plimbare după ce mănânci?
Cercetările susțin această afirmație. Un studiu redus a descoperit că, în momentul în care adulții mai în vârstă cu risc de diabet zaharat de tip 2 au mers pe benzi de alergare timp de 15 minute după masă, au avut un nivel mai mic al zahărului în sânge în orele ce au urmat. De fapt, cercetătorii au descoperit că aceste scurte plimbări după masă au fost chiar mai eficiente pentru scăderea zahărului din sânge după cină decât o singură plimbare de 45 de minute în timpul dimineții sau târziu după-amiaza.
Sistemul digestiv uman transformă alimentele în glucoză, care este una dintre sursele primare de energie ale organismului.
După masă, glucoza inundă fluxul sanguin al oamenilor. Hormonii, cum ar fi insulina, ajută la punerea glucozei în celule, fie pentru a fi utilizate imediat, fie pentru a fi depozitate pentru o utilizare ulterioară. Dar în cazul persoanelor cu diabet zaharat și cu o activitate afectată a insulinei, poate rămâne prea multă glucoză în sânge, lucru care poate provoca sau duce la apariția bolilor de inimă, accidentului vascular cerebral, bolilor de rinichi și altor probleme de sănătate.Secreția de insulină ca răspuns la o masă tinde să scadă mai târziu în cursul zilei, iar acest lucru este valabil mai ales la persoanele în vârstă. Multe persoane mănâncă cea mai copioasă masă a zilei seara și, de asemenea, au tendința de a sta jos după aceea.
Ca rezultat, nivelul glicemiei va crește foarte mult și va rămâne ridicat câteva ore după. Deci de ce ar trebui să faci o plimbare după ce mănânci? Mușchii pe care îi folosim pentru a merge folosesc glucoza ca energie, reducând astfel cantitatea din sânge. Doar 10 minute de mers pe jos după masă pot ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge. Cele mai mari diferențe au fost înregistrate seara, după cină. Acest lucru poate fi deosebit de nociv, deoarece capacitatea organismului de a gestiona zahărul din sânge în acel moment al zilei este mai slabă. Pe lângă combatarea nivelului ridicat de zahăr din sânge, puțină mișcare după masă poate ajuta și digestia. Exercițiile stimulează peristaltismul, care este procesul de deplasare a alimentației digerate prin tractul digestiv.
Cercetările au constatat că o plimbare după masă este mult mai eficientă decât o plimbare înainte de masă pentru controlul zahărului din sânge. Mai multe cercetări au descoperit că mersul pe jos mărește timpul necesar pentru a trece din stomac în intestinul subțire. Acest lucru ar putea ajuta la îmbunătățirea sațietății după masă. Există, de asemenea, dovezi care corelează acest tip de digestie mai rapidă cu rate mai scăzute ale arsurilor de stomac și ale altor simptome ale refluxului gastroesofagian.Mersul pe jos nu este singurul tip de exercițiu post-masă care oferă aceste beneficii. Fie că este vorba de exerciții de rezistență sau aerobic, poți obține un impact similar asupra scăderii nivelului glicemiei.
Un studiu a constatat că, în cazul persoanelor cu obezitate și diabet zaharat de tip 2, o sesiune de antrenament cu greutăți pentru picioare, ridicări de greutăți și extensii pe spate la 45 de minute după cină poate scădea nivelul trigliceridelor și a zahărului din sânge.
Posteaza comentariu