Mierea de albine naturală este o sursă importantă de antioxidanţi, dar şi de enzime şi minerale, precum fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu şi seleniu. Nici vitaminele nu lipsesc din mierea de albine, aceasta fiind bogată în vitaminele B6, tiamină, riboflavină şi niacină.
Prin urmare, ai toate motivele să te asiguri că ai ales cel mai bun produs.
Potrivit wikihow.com, există câteva teste pe care le poţi face ca să verifici dacă mierea cumpărată este pură:
Testul numărul 1. Adaugă o lingură cu miere în apă căldă
Toarnă o lingură cu miere într-un pahar cu apă caldă. Dacă mierea a fost lungită cu sirop de zahăr atunci se va dizolva în apă, pe măsură ce amesteci. Mierea de albine pură se scufundă la fundul paharului cu apă şi rămâne compactă. De asemenea, mai poate să rămână toată pe lingură. Aceasta este una dintre metodele prin care poţi să verifici dacă mierea de albine este falsificată sau pură.
Testul numărul 2.Lumânarea
Se aprinde fitilul lumânării după ce a fost scufundat în miere de albine. Acest test se foloseşte pentru a ştii dacă a fost adăugată apă în mierea de albine. Scufundă fitilul lumânării în miere de albine şi încearcă să-l aprinzi. Dacă arde cu uşurinţă, atunci este foarte posibil ca mierea să nu aibă adaos de apă. În schimb, dacă nu vrea deloc să ia foc, atunci înseamnă că mierea conţine şi apă.
Testul numărul 3: Toarnă miere de albine pe un serveţel
Şi acest test îţi poate spune dacă mierea a fost sau nu diluată cu apă. Se toarnă puţină miere pe un şerveţel, iar dacă aceasta este absorbită sau lasă urme umede, înseamnă că are adaos de apă. În schimb, dacă mierea rămâne la suprafaţa şerveţelului, atunci înseamnă că nu are adaos de apă. Mierea pură nu se absoarbe, însă din nefericire nici cea cu adaos de sirop de zahăr nu va fi absorbită de şerveţel. Prin urmare, testul te va clarifica doar în privinţa adaosului de apă din miere.
Testul numărul 4: Bula din borcan
Se întoarce borcanul cu miere de albine invers. Mierea pură trebuie să se prelingă foarte încet şi să formeze o bulă de aer care urcă lent.
Testul numărul 5: "Firul" mierii de albine
Se introduce o linguriţă în borcanul cu miere şi apoi se ridică. Dacă "firul" mierii nu se întrerupe atunci ai ales o variantă de calitate.
Comentarii (6)
Asa sa faceti in piete ! Va apucati si testati mierea dupa cum se spune in prezentul articol. Daca apucati sa scapati teferi, va priveste.
Un articol ''academic'', recomand autoarei articolului sa se documenteze ( exista laboratoare ex.DSV ), sau poate este un articol comic??. Salut pe Luci si poiana-albinelor. P.S. Siropul de porumb se fabrica in RO. de grupul austriac Agrana.
Niciuna din metodele de mai sus nu e adevarat. Mierea contine apa, daca nu e ventilata indeajuns de albine (sau daca e umiditate mare in aer se poate ) si se recolteaza, se poate altera si totusi e 100 % naturala. Bula din borcan depinde f. mult de temperatura la care e tinuta in momentul intoarcerii borcanului. Dar ca sa fiti siguri ca luati o miere NATURALA , CUMPARATI MIERE CRISTALIZATA. Doar analizele de laborator pot atesta veridicitatea mierii , restul metodelor sunt praf in ochi, oricand le pot demonta. Cu stima, Lucian
..cu sirop de porumb,din China.Este limpede,frumoasa,toti iti spun ca este de salcim,dar ea este falsificata.Deci,se falsifica cu siropuri,glucoza,etc.
Mierea nu se falsifica cu apa, pentru ca se strica in cateva zile. Singura metoda de testare pe care o recunosc este analiza de laborator. Dupa ce un roman "bine cultivat" ( si care habar nu avea ca mierea se cristalizeaza) mi-a demonstrat in fata cu metode de internet ca mierea produsa de albinele mele este falsificata (miere pe care o vand anual cu analiza de laborator la o companie din Austria, familiile nu au fost niciodata (1984-2016) hranite cu zahar si nici tratate cu antibiotice deoarece nemtii refuza produsele) am inteles ce valoare au aceste articole. Zero barat. Repet singura testare corecta este analiza de laborator.
...cat pe aci sa o nimeriti !!! dar ce sa te faci cu oameni care nu sunt in domeniu ! cu fitilul lunanarii este prea putin edificator dar aproximativ se poate folosi batul de chibrit care se scufunda in miere cu capul cu fosfor apoi se scurge putin si se da pe catran sa se aprinda chibritul...daca se aprinde...nu inseamna ca are ,,mierea apa'' ci ca respectiva miere este facuta din sirop de zahar invertit (vezi literat de specialitate) adica este falsa da? mierea adevarata nu arde decat la temperatura extrem de ridicata asa ca nu va lua foc oricate chibrite am imbiba cu ea...va duceti la piata si luati un chibrit cu Dv sii asa le dati in bot excrocilor direct !!! succes!
Posteaza comentariu