Vinetele sunt sănătoase și le putem folosi în foarte multe preparate pentru a beneficia de nutrienții pe care îi oferă corpului. Acum când suntem în plin sezon și le găsim în piețe trebuie să încerci și alte rețete cu vinete în afară de tradiționala și delicioasa salată.
Atunci când sunt preparate pe grătar, la cuptor sau sunt sotate rapid, vinetele se transformă complet și devin foarte aromate. În plus, ele vor absorbi toate aromele plantelor pe care le folosești, iar unele condimente merg de minune combinate cu vinetele.
Nu cred că mai ai nevoie de motive ca să încerci mai multe rețete cu vinete, în special dacă vei știi că ele nu conțin grăsimi, dar aduc un aport însemnat de potasiu, magneziu, vitaminele C, K, B6, precum și o mulțime de fibre.
Iată 6 combinații inedite care au la bază vinetele și merită să le încerci:
Vinete umplute cu bulgur, rodie și plante aromatice
Foto: http://www.thekitchn.com
Vinetele crestate, unse cu ulei și condimentate vor ieși delicioase dacă le lași timp de 45 de minute la cuptor. Le poți combina apoi cu o salată proaspătă făcută cu bulgur/quinoa/orez integral, pătrunjel, busuioc, semințe de pin și rodie.
Vei obține o rețetă absolut delicioasă cu vinete pe care merită să o încerci.Mini-pizza pe vinete
Foto: http://www.kalynskitchen.com
Feliile de vânătă pot se înlocuiască aluatul pentru pizza. Astfel vei obține o pizza fără gluten, care nu îngrașă și îți satisface pofta fără să te îngrijoreze numărul caloriilor. Folosește rondelele mai groase de vânătă pe care să presari sare și să le lași pe un șervețel ca să absoarbă apa. Apoi pune rondelele în tava cuptorului, stropește-le cu ulei, sare, piper și rozmarin și lasă-le la cuptor timp de 30 de minute la 190 de grade Celsius.
Pune suc de roșii, mozzarella, parmezan și busuioc proaspăt pe feliile coapte și introdu-le la cuptor încă 10 minute până când se topește brânza.
Posteaza comentariu