De ce să mănânci ceapa verde
Vitamina C, potasiu, zinc, iod, cupru, fosfor, acid folic, fibre, vitamina B6 sunt câţiva dintre nutrienţii valoroşi de care are nevoie corpul tău. Ceapa verde care se regăseşte din abundenţă în toate pieţele are valori nutritive perfecte, având grijă de sănătatea ta. Pe lângă faptul că are un puternic efect detoxifiant şi este recomandat persoanelor care au probleme cu rinichii, ceapa verde este un medicament perfect pentru a scădea colesterolul rău.
Quercetina, o substanţă pe care o găsim în ceapa verde, este un antioxidant puternic care are proprietăţi antiinflamatorii. Tot antioxidanţii din ceapa verde şi compuşii sulfurici sunt cei care feresc corpul de cancer, reducând riscul de tumori la ovare, sân, prostată, colon şi plămâni.
Aşadar ai mai multe motive pentru care să incluzi această plantă-minune în alimentaţia ta zilnică, fie că optezi să o foloseşti în salate, ciorbe, peste tocăniţele preferate sau în alte combinaţii inedite.
Cum să găteşti ceapa verde
Bineînţeles că salatele în care pui ceapa verde vor fi mult mai gustoase şi acesta este modul preferat pentru a consuma ceapa verde. Însă, ea va scoate din anonimat orice preparat gătit dacă este folosită în cele mai bune combinaţii.
Ştii deja că ea merge de minune în salata de cartofi cu măsline, peste tocăniţe şi alte mâncăruri, în ciorbe, pâine sau atunci când este amestecată cu alte verdeţuri în crema de brânză.
Pastele sau tăiţeii merg de minune cu ceapă verde, atât adăugată în sosurile pe care le faci, cât şi presărată în stare crudă.
Conopida mixată cu robotul şi apoi călită puţin cu ceapă verde, usturoi şi puţină apă este de-a dreptul delicioasă.
Lipiile cu cremă de brânză, ceapă verde, bacon şi spanac constituie o variantă rapidă pentru cină, deoarece se prepară repede şi nu ai nevoie de o mulţime de ingrediente.
Dacă vrei să faci clătite sărate, cea mai bună combinaţie este să adaugi în aluat ceapă verde pentru o aromă delicioasă şi să presari parmezan peste ele cât sunt calde.
Creveţii şi soia merg de minune cu ceapa verde, astfel că data viitoare nu uita să o adaugi în preparatele tale cu specific asiatic.
Carnea de vită tăiată fâşii subţiri şi sotată cu ceapă verde, ardei, ghimbir şi sos de soia va fi delicioasă alături de orez gătit simplu sau paste.
Orezul şi quinoa se combină foarte bine cu ceapa verde pe care o poţi adăuga la final pentru a conferi o aromă delicioasă.
Ceapa verde mixată în blender împreună cu iaurt grecesc, lămâie, ulei de măsline şi busuioc se transformă într-un dressing pe care îl poţi folosi peste salatele de crudităţi.
Plăcintele în tigaie umplute cu ceapă verde şi mărar vor fi un deliciu. De asemenea, poţi să foloseşti ceapa verde în umpluturile pentru plăcintele făcute din foietaj pentru a obţine o aromă deosebită.
Omleta şi frittata preparate cu ceapă verde se transformă total şi vei avea un mic dejun delicios.
Chifteluţele cu ton sau carne de curcan vor fi delicioase dacă adaugă în amestec şi ceapă verde.
Brioşele făcute din ouă cu parmezan şi ceapă verde pot să fie un mic dejun pe care îl poţi face în avans şi să-l ai gata preparat dimineaţa.
Stropită cu puţin ulei şi pusă în tigaia grill, ceapa verde devine mai dulce şi se poate mânca alături de orez/paste şi un sos delicios de roşii.
Pizza cu mozzarella, ciuperci şi ceapă verde este o combinaţie excelentă dacă preferi variantele de pizza vegetariene.
Piureul de cartofi, ţelină sau conopidă va fi mult mai gustos dacă adaugi ceapă verde tocată mărunt şi mărar proaspăt.
Urmăreşte şi galeria cu reţete care au la bază ceapa verde pentru a descoperi singură mai multe combinaţii care te pot inspira să foloseşti aceste verdeţuri în bucătăria ta!
Foto: pinterest.com
Posteaza comentariu