Ingrediente
6 pulpe de pui
6 rosii mari
200 g masline
1 legatura de marar, patrunjel
ulei
sare si piper
1/2 lamaie
3-4 catei de usturoi.
Mod de preparare:
- separa ciocanele de pulpa de pui si pune carnea la prajit in ulei incins. Las-o sa prinda culoare pe toate partile. Adauga usturoiul taiat marunt, un pahar de apa (sau de vin alb), acopera cu un capac si lasa puiul sa fiarba inabusit 20 minute;
- in timpul acesta, da rosiile prin razatoarea fina sau pune-le intr-un blender. Rezulta suc proaspat de rosii. Intr-o tigaie, pune putin ulei si, cand se incinge, adauga sucul de rosii. Lasa-l sa dea intr-un clocot, ca sa se lege putin. Adauga maslinele (nu foarte sarate si, de preferat, mai moi). Adauga cateva felii de lamaie, cu tot cu coaja, in sos. Lasa sa fiarba, maximum cinci minute. Adauga mararul si patrunjelul taiat fin, potriveste de sare si piper;
- adauga bucatelele de carne de pui in sosul de rosii, completeaza cu sosul lasat de pui, acopera si lasa totul pe foc, la foc mic, cinci-zece minute;
- serveste cald sau rece, alaturi de orez simplu sau legume fierte.
Comentarii (4)
rosiile crude sunt cele mai bune ,vitaminele continute in ele fortifica organismul in mod natural
Exista anumite elemente in rosii, spanac, morcovi care se resorb mai bine din forma fiarta a acestor legume... In concluzie, este bine se le consumam si fierte (coapte), si crude...
nu este adevarat, daca pui rosiile in apa fierbite isi pierd toti nutrientii pe care le contin. Mai documentati-va
un articol foarte bun, din care poti invata multe
Posteaza comentariu