2. Friptură de vită la cuptor
Ingrediente:
- Un antricot de vită dezosat, dar care se va găti împreună cu osul pentru a lua aroma;
- 1 cană de făină;
- 2 lingurițe de piper negru măcinat;
- 2 lingurițe de sare;
- 2 lingurițe de boia;
- 1 linguriță de ceapă granulată:
- 1 linguriță de usturoi granulat;
- ½ linguriță de semințe de țelină.
Mod de preparare:
Carnea se leagă înapoi pe os cu sfoară de bucătărie și se așează într-o tavă pe fundul căreia se pune în prealabil o folie de aluminiu.
Ingredientele uscate se amestecă până se omogenizează și apoi se aplică pe carne până o acoperă în totalitate.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 210 grade Celsius. Pentru a controla procesul de gătire se recomandă folosirea unui termometru care să indice temperatură internă a fripturii.
Posteaza comentariu