Ceaiul este în topul preferințelor atunci când vine vorba de o după-amiază relaxantă, departe de problemele de la lucru sau de toate celelalte lucruri care trebuie rezolvate. Ceaiul cald are un efect calmant, elimină tensiunea acumulată și te ajută să fii mai optimistă. De asemenea, pe lista de beneficii posibile regăsim și prevenirea cancerului, a diabetului de tip 2 și a artritei. În medicina chinezească se consideră că are aceeași putere ca și medicamentele, iar astăzi ceaiul face parte din majoritatea meniurilor sănătoase, care favorizează o imunitate puternică și o siluetă armonioasă.
Există foarte multe plante din care se pot prepara ceaiuri, fiecare dintre ele având beneficii pentru afecțiuni diferite. Ca regulă generală, consumarea ceaiului neîndulcit favorizează tranzitul intestinal și reduce crampele sau durerile abdominale.
Iată care sunt cele mai sănătoase ceaiuri pe care trebuie să le consumi cât mai des:
1. Ceaiul Oolong
Beneficiul principal al ceaiului Oolong este „topirea” kilogramelor în exces. Este un ceai negru semi-fermentat, care stimulează metabolismul și îți reface rezervele de energie.
Este foarte util atunci când ai un antrenament intens și vrei să eviți starea de epuizare sau febra musculară după finalizarea exercițiilor. Conținutul de cafeină și flavonoide asigură arderea grăsimilor și reconturarea zonelor-problemă. O ceașcă de ceai Oolong conține aproximativ 75mg de cafeină, jumătate din cât ai obține bând o ceașcă de cafea. Îl poți savura la finalul unui antrenament solicitant, dar și la serviciu, dacă ai o zi obositoare și aglomerată. Te va ajuta să te concentrezi mai ușor, reduce stresul și previne stările de anxietate. Are un gust plăcut, ușor dulceag, așa că nu vei avea nevoie să adaugi zahăr pentru a-i îmbunătăți aroma.
2. Ceaiul de mentă
Te revigorează chiar și în cele mai dificile momente, stimulează memoria și asigură o digestie optimă. O ceașcă de ceai de mentă la micul dejun te ajută să-ți începi ziua cu zâmbetul pe buze. Pe parcursul zilei, înlocuiește dulciurile sau chips-urile cu acest ceai și vei pierde rapid din depozitele de grăsimi acumulate.
În plus, asigură un tranzit intestinal optim și previne diareea. Ceaiul de mentă este un element esențial pentru obținerea abdomenului plat pe care ți-l dorești.Dacă ai probleme cu halena, tot ceaiul de mentă este rezolvarea! În loc să mesteci mereu gumă sau să alegi bomboane mentolate, bea o ceașcă de ceai pentru eliminarea respirației urât mirositoare.
3. Ceaiul de busuioc
Este un ceai aromat care îți fortifică organismul în lupta împotriva infecțiilor și a virușilor. De asemenea, mirosul aparte este benefic în cazurile de anxietate sau când simți că nu mai faci față problemelor acumulate. Inspiră adânc aroma ceaiului, iar gândurile negre vor dispărea.
Ceaiul de busuioc îți protejează rinichii și ficatul împotriva poluării și a pesticidelor. De asemenea, dacă ai probleme cu acneea, nu ezita să prepari o ceașcă de ceai de busuioc! Accelerează vindecarea leziunilor acneice, previne infectarea acestora și elimină cicatricile dacă este consumat zilnic, timp de cel puțin o lună.
4. Ceaiul de alge marine
Poate nu te gândeai la algele marine ca fiind băutura ta preferată, dar consumate sub această formă îți oferă multiple beneficii pentru sănătate. Algele marine pot fi clasificate printre cele mai sănătoase ceaiuri deoarece conțin iod, care protejează glanda tiroidă, vitamina C pentru o imunitate puternică și fier, care îți asigură multă energie și previne anemia.
„Algele marine conțin o combinație unică de 60 de minerale care sunt necesare pentru funcționarea optimă a organismului.
Un consum frecvent de ceai de alge marine previne căderea părului, reduce acneea și eczemele și stimulează imunitatea”, explică dr. Valerie Goldstein, nutriționist certificat.
5. Ceaiul de oțet de mere
Oțetul de mere este foarte eficient atât pentru pierderea în greutate, cât și pentru cazurile de acnee dificil de tratat. Efectele sale benefice se datorează în primul rânnd faptului că ține sub control nivelul glicemiei. Consumul de oțet de mere după ingerarea alimentelor cu un conținut ridicat de carbohidrați previne fluctuațiile glicemiei. Nu este recomandat să îl bei simplu deoarece poate afecta smalțul dinților, iar dacă ai dinții sensibili pot apărea chiar dureri.
Pentru a te bucura de beneficiile oțetului de mere cel mai bine este să adaugi o lingură la o ceașcă de ceai de ghimbir. Vei obține astfel un nou tip de ceai, care previne stările de oboseală sau somnolență datorate creșterii glicemiei. În plus, dacă îl bei seara, după cină, a doua zi vei avea un ten luminos, iar acneea nu va mai fi o problemă.
Posteaza comentariu