Ceaiul verde nu este, bineinteles, un medicament in cazurile de cancer deja declarate, dar el poate sustine terapia si, mai ales poate preveni imbolnavirea de cancer. Principalul sau avantaj sta in faptul ca el ataca o tumoare in curs de formare nu dintr-o singura directie, ci din mai multe. EGCG, flavonele si vitaminele inhiba cresterea tunorilor maligne, dar in primul rand impiedica aparitia lor. Aceste substante neutralizeaza radicalii liberi si nu permit ca din alimentele bogate in nitrati sa se formeze nitroamine cancerigene.
Ceaiul verde contine multe substante cu efect antioxidant, iar consumul sau regulat pastreaza sanatatea si capacitatea de rezistenta a corpului.
Indicatie
Pe langa ceaiul verde, un efect antioxidant comparabil il are si vinul rosu. Ceaiul negru se afla in aceasta privinta doar cu putin in urma celor doi competitori fruntasi - ceaiul verde si vinul rosu.
Informatiile au fost preluate din cartea "Ceaiul verde. Alinare pentru trup si suflet", trad de Walter Fotescu, Bucuresti, Editura Niculescu, 2005, www.niculescu.ro