Uleiul de măsline este recunoscut pentru efectele sale pozitive asupra organismului, fiind unul dintre nutrienții de bază din dieta mediteraneană.
Iată de ce este bine să consumi o lingură de ulei de măsline în fiecare dimineață:
Îți transformă radical pielea
Uleiul de măsline este un ingredient esențial în multe produse cosmetice, dar vei profita cu adevărat de proprietățile sale dacă îl incluzi în dietă. Are capacitatea de a reduce inflamția de la nivelul pielii, accelerează vindecarea și previne apariția prematură a ridurilor. De asemenea, datorită conținutului ridicat de vitamina E, uleiul de măsline contribuie la menținerea elasticității și nivelului optim de hidratare al pielii.
Citește și: Topul celor mai bune diete pentru 2021, potrivit experților
Citește și: Topul celor mai bune diete pentru 2021, potrivit experților
Te poate ajuta să slăbești
Există concepția greșită că ar trebui să renunți la orice tip de grăsimi pentru a putea slăbi.
Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că acest lucru nu este adevărat, organismul având nevoie de grăsimi sănătoase care sunt esențiale pentru numeroase funcții. Cercetătorii au mai arătat că dieta mediteraneană, care este bogată în ulei de măsline, este cea mai eficientă și sănătoasă dietă pe care o putem urma. În cadrul unui studiu pe o durată de trei ani, la care au participat 180 de persoane, s-a demonstrat că includerea uleiului de măsline în alimentație ajută la scăderea în greutate. Îmbunătățește sănătatea creierului
Consumul regulat de ulei de măsline ajută la eliminarea plăcilor de colesterol care pot să blocheze vasele de sânge, contribuind la o mai bună circulație sangvină la nivelul creierului.
Uleiul de măsline este benefic în scăderea riscului de Alzheimer, iar persoanele care mănâncă cu regularitate ulei de măsline au o memorie mai bună decât cele care urmează o dietă săracă în grăsimi.Susține sănătatea articulațiilor
Unele substanțe active din uleiul de măsline ajuta la tratarea simptomelor artritei reumatoide. Funcționează cel mai bine în asociere cu ulei de pește, care este o sursă bogată de acizi grași omega 3. Fitonutrienții din uleiul de măsline reduc durererile articulare și senzația de încheieturi înțepenite cu care se confruntă cei care suferă de artrită.
Reduce inflamația
O dietă bogată în ulei de măsline și alte alimente bogate în acizi grași omega 3 scade inflamația din organism.
Inflamația este sursa multor afecțiuni, de la cele de piele și până la boli grave precum diferite tipuri de cancer.Este benefic pentru sănătatea sistemului digestiv
În intestine există în mod natural miliarde de bacterii cu rol benefic, dar printre acestea se află bacterii nocive, unele dintre ele putând să cauzeze ulcer. Cercetările au dovedit că uleiul de măsline poate combate bacteriile nocive. Numai 30 de grame de ulei de măsline extravirgin poate ucide bacteriile nocive în 14 zile. De asemenea, uleiul de măsline ajută la tratarea constipației.
Echilibrează nivelul zahărului din sânge
Uleiul de măsline extravirgin ar putea fi secretul scăderii glicemiei.
În acest fel protejează împotriva diabetului de tip 2, putând să reducă cu până la 40% riscul de a dezvolta această afecțiune.
Posteaza comentariu