Broccoli face parte din familia verzei, iar datorita diferitilor compusi aceasta leguma detine o serie de gusturi de texturi, de la fibroasa la crocanta.
Informatii nutritionale
Broccoli contine glucosinolat, fitochimicale care se tranforma in compusi numiti izotiocianati (cum ar fi sulforafan). De asemenea, acesta contine carotide, luteina - o excelenta sursa de vitamina K, C si A, folati, fibre, fosfor, potasiu, magneziu si vitamina B6 si E.
Tabel nutritional
1 pahar (156 grame) are 43.68 calorii. | ||
Nutrienti | Cantitatea | Cat la % asigura din necesarul zilnic? |
vitamina C | 123.40 mg | 205.7 % |
vitamina K | 155.20 mcg | 194.0 % |
vitamina A | 2280.72 IU | 45.6 % |
folati | 93.91 mcg | 23.5 % |
fibre | 4.68 g | 18.7 % |
magneziu | 0.34 mg | 17.0 % |
triptofan | 0.05 g | 15.6 % |
potasiu | 505.44 mg | 14.4 % |
vitamina B6 | 0.22 mg | 11.0 % |
vitamina B2 | 0.18 mg | 10.6 % |
fosfor | 102.80 mg | 10.3 % |
magneziu | 39.00 mg | 9.8 % |
proteine | 4.66 g | 9.3 % |
acizi grasi omega-3 | 0.20 g | 8.3 % |
vitamina B5 | 0.79 mg | 7.9 % |
fier | 1.37 mg | 7.6 % |
calciu | 74.72 mg | 7.5 % |
vitamina B1 | 0.09 mg | 6.0 % |
vitamina B3 | 0.94 mg | 4.7 % |
zinc | 0.62 mg | 4.1 % |
vitamina E | 0.75 mg | 3.8 % |