Există mai multe tipuri ale acestei proceduri, cum ar fi proporția 16/8 sau 5:2, adică 16 ore din 24 nu se consumă nimic, toate mesele fiind luate în cele 8 ore, iar 5:2 presupune ca în cinci zile pe săptămână să se urmeze un program obișnuit de masă, iar în celelalte două să se consume doar câte 500-600 de calorii pe zi.
Numeroase studii dovedesc beneficiile pe care aceste modalități de alimentație le au asupra organismului, printre care- reglarea hormonală, scăderea în greutate și remodelarea corporală sau reducerea riscului apariției inflamațiilor și a diabetului.
Postul intermitent influențează în mod pozitiv funcționarea celulară și a hormonilor
Când faci o pauză îndelungată între mese, creierul inițiază un proces de reparare celulară și de schimbări hormonale care duc la activarea arderilor depozitelor de grăsime din corp: nivelul insulinei scade semnificativ, ceea ce facilitează arderea grăsimilor, la fel ca și mărirea nivelului de hormoni de crestere, care accelerează, de asemenea, arderea grăsimilor și câștigul de masă musculară, iar celulele se curăță de toxine mai repede.
Postul intermitent favorizează slăbirea și reducerea stratului de grăsime de pe abdomen
Majoritatea celor care apelează la acest tip de alimentație vizează scăderea în greutate, produsă în urma scăderii numărului meselor sau a cantității de mâncare ingerată.
Rata metabolică crește cu 3,6 pâna la 14%, ceea ce ajută la arderea calorică mai pronunțată. Așadar, se acționează pe două fronturi în vederea slăbirii – reducerea caloriilor și arderea acestora în cantitate mai mare.Se pierde din circumferința taliei, iar reducerea masei musculare nu este atât de accentuată ca la un simplu regim de slăbire hipocaloric.
Citește continuarea pe libertateapentrufemei.ro
Posteaza comentariu