Ingrediente:
2 cartofi
2 morcovi
2 cepe
2 ardei grasi
1 dovlecel
1 varza mica
1 telina
200 ml suc de rosii
o legatura de patrunjel
sare dupa gust
Optional: o ceasca de orez sau fidea de post.
Mod de preparare:
- Se curata, se spala si se taie morcovii, cepele, ardeiul, varza si telina apoi se pun la fiert in 3 - 4 litri de apa;
- Dupa ce acestea s-au fiert pe jumatate, se adauga dovleacul taiat cubulete;
- Cu cateva minute inainte de a stinge focul, se adauga sucul de rosii si sare dupa gust;
- Daca se adauga orez sau fidea de post, acestea se pun inaintea sucului de rosii, cu aproximativ 10 minute inante ca supa sa se dea jos de pe foc.
- La sfarsit se adauga patrunjelul taiat marunt.
2. Supa de praz si cartofi
Ingrediente:
4 bucati de praz de marime potrivita
6 cartofi
3 linguri de ulei de masline
1 catel de usturoi
sare, piper dupa gust.
5 felii de paine
o legatura de patrunjel
Mod de preparare:
- Se curata prazul si se taie rondele, iar cartofii - cubulete;
- Se pun la fiert cu sare si piper dupa gust;
- Separat, se taie painea cubulete;
- Se curata si se taie usturoiul si se caleste in uleiul de masline. In acesta se rumeneste painea;
- Supa din praz si morcovi se servveste cu crutoane si cu patrunjel tocat marunt.
3. Ciorba de spanac
Ingrediente:
1 kg de spanac
2 cepe
2 morcovi
2 cartofi
1 pastarnac
3 linguri de ulei de masline
1 ceasca de orez
100 ml suc de rosii
200 ml bors
1 legatura de verdeata
sare si piper.
Mod de preparare:
- Se fierbe, se scurge bine si se toaca spanacul;
- Se caleste putin cu ceapa in uleiul de masline;
- Intre timp, se pune la fiert pastarnacul si morcovul si taiati marunt;
- Cand acestea sunt pe jumatate fierte, se adauga spanacul si apoi cartofii taiati cubulete;
- Cand toate legumele sunt fierte, se adauga borsul si se mai lasa la fiert 3 - 5 minute;
- La sfarsit, se pune sare si piper dupa gust si se adauga verdeata taiata marunt.
Comentarii (4)
De cate ori ne amintiti, de atatea ori ne si treziti. Multumim mult!
Toate articolele Dvs. sunt foarte utile si gasesc ca va preocupati in mod constant de toate evenimentele de ultima ora si mai presus de toate de sanatatea noastra. Va multumesc foarte frumos !
Tot postul nu am mancat carne, pot spune ca am tinut post?
Eu sunt insarcinata in luna a 4-a, dar cred ca atata timp cat mananc mancare sanatoasa, care aduce energie si beneficiu organismului, am voie sa tin post macar miercuri si vineri. Nu e adevarat? Adica e e inteles ca gravidele nu trebuie sa tina tot postul, dar 2 zile pe saptamana (sau chiar una) nu e mult si nu sufera nici fatul.
Posteaza comentariu