Ingrediente:
1 varza medie
1 cana de orez
2 cepe
3 linguri de ulei de masline
200 ml suc de rosii
1 legatura de patrunjel
sare si piper
Mod de preparare:
- Se curata varza si ceapa si se taie marunt;
- Se calesc timp de 3 minute impreuna si se amesteca bine;
- Se pune orezul separat la fiert timp de 30 de minute;
- Se adauga peste varza orezul fiert, sucul de rosii, sare si piper dupa gust. Se mai lasa cateva minute pe foc;
- La sfarsit de adauga patrunjelul taiat marunt.
2. Legume la cuptor
Ingrediente:
1 cana de broccoli
1 cana de mazare
2 ardei
2 morcovi
1 ceapa rosie
1 catel de usturoi
1 lingura sos de chili
3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
- Se curata, se taie si se amesteca legumele;
- Separat, se amesteca uleiul de masline cu coaja de portocala, usturoiul taiat marunt si sosul de chili. Acest amestec se adauga peste legume;
- Intregul continut se pune intr-o tava si se introduce la cuptor. Se lasa pana cand legumele de la suprafata capata o crusta crocanta.
3. Sarmale de post
Ingrediente:
1/2 ciuperci
1 cana de pasat
1 morcov
3 cepe
100 ml ulei
150 ml suc de rosii
2 linguri bulion
sare, piper, marar
1 foaie de dafin
1 varza proaspata sau murata.
Mod de preparare:
- Se toaca ceapa si se caleste in ulei;
- Ciupercile spalate si curatate se taie marunt si se pun peste ceapa;
- Se lasa sa fiarba putin in sucul lor;
- Pasatul spalat se pune peste ciuperci. Tot acolo se mai pun cele 2 linguri de pasta de rosii, sare, marar, piper si o ceasca de apa;
- Se amesteca toate, se lasa la racit si apoi se aseaza in cate o o lingura de amesteca si se infasoara in foaia de varza;
- Pe fundul oalei se pune o foaie de varza, si peste aceasta se aseaza in randuri suprapuse sarmalele bine infasurate;
- Peste ele se pune apa, se pune sucul de rosii si o foaie de dafin. Se fierb la foc mic cca 1 1/2 ora.
Comentarii (4)
De cate ori ne amintiti, de atatea ori ne si treziti. Multumim mult!
Toate articolele Dvs. sunt foarte utile si gasesc ca va preocupati in mod constant de toate evenimentele de ultima ora si mai presus de toate de sanatatea noastra. Va multumesc foarte frumos !
Tot postul nu am mancat carne, pot spune ca am tinut post?
Eu sunt insarcinata in luna a 4-a, dar cred ca atata timp cat mananc mancare sanatoasa, care aduce energie si beneficiu organismului, am voie sa tin post macar miercuri si vineri. Nu e adevarat? Adica e e inteles ca gravidele nu trebuie sa tina tot postul, dar 2 zile pe saptamana (sau chiar una) nu e mult si nu sufera nici fatul.
Posteaza comentariu