Multe persoane sunt convinse că dacă trec la meniul vegan, dieta zilnică va deveni foarte complicată din cauza multiplelor interdicții alimentare și ar putea fi nevoite să mănânce preparate cu același gust în lipsa altor opțiuni. Din fericire lucrurile nu stau așa, iar decizia de a fi vegan nu este echivalentă cu a te resemna să nu mai mănânci nimic gustos. Există numeroase soluții pentru a modifica rețetele tradiționale astfel încât să poată fi considerate vegane, fără să elimini aroma specială. În unele cazuri ar putea chiar să ți se pară mai bun gustul obținut după ce faci modificările compatibile cu noul tău meniu.
Iată ce alternative vegane poți folosi pentru a obține preparate apetisante:
1. Semințele de chia sau de in în locul ouălor
Amestecă semințele de chia sau de in cu o cantitate de apă de trei ori mai mare și lasă-le să se combine cu lichidul timp de 10-15 minute. Vei observa că vor avea o consistență gelatinoasă la fel ca a albușului de ou.
Folosește aceste mix în loc de ouă la aluaturi.
2. Avocado în loc de unt
Piureul de avocado este foarte util pentru negrese sau brioșe. Ca regulă generală, folosește acest piure în rețetele care includ și cacao pentru a intensifica aroma și savoarea cremoasă, dar și pentru a deghiza culoarea verde pe care o dă avocado. Dacă nu te deranjează tenta de verde poți folosi fără probleme avocado și pentru aluaturile sărate precum cel de pâine, biscuiți sau plăcinte. Fellile de avocado pot fi utilizate la sandvișuri pentru a evita untul fără să renunți la gustul bun.
3. Apa de năut poate fi transformată în bezele
Probabil că sună puțin ciudat, dar nu arunca apa în care ai fiert năutul. Păstreaz-o și amestec-o bine cu puțin zahăr pentru a face bezele.
Bate-o la fel ca pe ouă și vei fi uimit de rezultate.
4. Laptele de cocos în loc de frișcă
Golește o conservă de lapte de cocos într-un recipient etanș și lasă la frigider peste noapte. Dimineața folosește mixerul pentru a obține consistența de frișcă. Poți folosi noua variantă de frișcă drept topping pentru clătite, la porția de cereale de la micul dejun sau pentru orice prăjituri, torturi, fursecuri sau plăcinte.
5. Tofu pentru omleta perfectă
Doar pentru că ești vegan nu înseamnă că nu mai poți savura o omletă la micul dejun. Tofu este o alternativă excelentă pentru ouă și omleta obținută te va face să uiți că de fapt ai un regim mai strict.
6. Gumă de xantan pentru o cafea cu spumă
Nu ai nevoie decât de 0,1% gumă de xantan la o ceașcă de cafea pentru a obține o variantă vegană de cappuccino. S-ar putea să-ți placă mai mult acest gust, iar regimul vegan nu te va împiedica să experimentezi noi arome.
7. Oțetul transformă alternativele pentru lapte în smântână
Dacă ai ales să consumi lapte de migdale, arahide, ovăz, orez, soia sau cocos să știi că poți avea și smântână foarte ușor. Este suficient să adaugi o lingură de oțet de mere, suc de lime sau de lămâie la o cană de lapte pentru a obține smântână vegană.
Lasă 15 minute după ce ai combinat cele două ingrediente, iar apoi folosește creativ smântâna.
8. Nuci caju cu suc de lămâie pentru o nouă variantă de brânză
Nu trebuie să uiți definitiv de textura brânzei după ce devii vegan. Pentru a obține o cremă de brânză vegană amestecă bine nuci caju măcinate cu suc de lămâie și puțin lapte vegetal pentru a fluidiza amestecul. Poți întinde pe pâine brânza cremoasă sau poate deveni topping în cadrul rețetelor tale favorite.
Posteaza comentariu