1. Chipsurile
Cele mai multe sortimente de chipsuri nu sunt făcute numai din cartofi. Producătorii folosesc făina de grâu sau de porumb, alături de un amestec de amidon pentru a ajunge la produsul final, astfel că chipsurile ajung să conţină doar 42% cartofi. Gustul este conferit de aditivi care se regăsesc în proporţie de 15%, iar 50% din compoziţia pentru chipsuri este completată de apă.Potrivit sursei citate, o pungă mare de chipsuri este obţinută din maxim doi cartofi, restul sunt alte ingrediente.
2. Brânza topită felii pentru sandvişuri
Trebuie să reţii că majoritatea sortimentelor de brânză răzuită sau feliată nu conţin întotdeauna ingredientul principal, adică laptele. Potrivit sursei citate, pentru a face economii unii producători înlocuiesc laptele cu uleiul de palmier sau cu proteine din zer. O brânză de calitate este făcută din lapte integral şi nu conţine deloc grăsimi vegetale. Acelaşi lucru este valabil şi pentru sosurile de brânză din comerţ care nu conţin deloc brânză. Majoritatea au aceeaşi bază, iar gustul şi culoarea sunt obţinute prin adăugarea unor aditivi care nu sunt întotdeauna de origine naturală.
Posteaza comentariu