Astfel că îţi prezentam o listă cu cele mai importante grăsimi pe care să le incluzi în alimentaţia ta şi care nu îţi pun în pericol sănătatea dacă le consumi în cantităţi moderate:
1. Seminţele de in, susan şi dovleac
Acestea sunt surse importante de grăsimi sănătoase, dar şi minerale/vitamine esenţiale pentru corp. De exemplu, o lingură cu seminţe de in asigură peste 4 grame de grăsimi bune şi le poţi folosi peste salate, supe, iaurt şi în smoothie-uri, pâine de casă şi prăjituri.
O lingură cu seminţe de susan conţine 1,5 grame de grăsimi mononesaturate şi 2 grame de grăsimi polinesaturate. În ceea ce priveşte seminţele de dovleac, acestea conţin 2 grame de grăsimi mononesaturate şi 2,5 grame de grăsimi polinesaturate la o cantitate de 28 de grame.
2. Avocado
O jumătate de avocado conţine 15 grame de grăsimi sănătoase şi este de preferat să-l foloseşti pentru micul dejun în locul untului şi a maionezei.
3. Migdalele
Atât migdalele cât şi alte nuci crude pot să constituie o gustare sănătoasă cu un aport însemnat de grăsimi bune. Însă, potrivit specialiştilor, migdalele conţin mai puţine calorii. Astfel că le poţi consuma între mese, deoarece 28 de grame (un pumn mic) aduc 14 grame de grăsimi sănătoase.
Comentarii (1)
Toate aceste seminte te ajuta in mentinerea unei greutati optime, dar consumate cu moderatie, deoarece sunt calorice, in cantitati mari.
Posteaza comentariu