5 delicii de post

Pilaf cu naut si rosii Ingrediente

1 cana orez
1 foaie de dafin
1 catel de usturoi, maruntit
3 ramurele de cimbru (sau uscat)
2 rosii, decojite, fara samburi si maruntite
1 1/2 cana de naut gatit sau o conserva de naut
sare, piper
cateva legume (la alegere) maruntite
patrunjel pentru garnisire.


Mod de preparare:

  • intr-un recipient pentru supa se pune la foc mic putin ulei de masline, dafinul, usturoiul, cimbrul si rosiile maruntite;
  • apoi se adauga nautul si se lasa pe foc inca 10-20 de minute, pana cand compozitia se transforma intr-o pasta;
  • se pun legumele alese si se condimenteaza cu sare si piper;
  • se aduce pana la punctul de fierbere, se adauga orezul si se tine pe foc mic 20 de minute;
  • se stinge focul si se lasa sub capac timp de 30 de minute;
  • se garniseste cu frunze de patrunjel.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • teodora pe 17 Dec 2007, 16:07
    Pilaful de orez

    Pilaful de orez mi se pare interesant am incercat si eu asa ceva dar am folosit in loc de orez fasole verde congelata...dar merita sa incec si varianta propusa de voi. Merci.

    0
    0

  • foxy pe 3 Dec 2007, 14:27
    Salata de cartofi si ....

    Contrast cam mare intre legumele fierte si semintele crude. Semintele crude, neprajite, se sparg greu intre dinti, in plus se mai agata cojile intre dinti uneori.

    0
    0

  • ica pe 22 Nov 2007, 10:56
    rasfat!

    va multumesc, mi-ati dat idei inovatoare si indraznete!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod