4 vinete mari
2 zucchini potriviti
2 ardei (rosii, verzi sau galbeni) feliati
450 g de rosii pitice
1 ceapa mare, maruntita
6-8 catei de usturoi, maruntiti
1 lingura frunze de rozmarin maruntit (sau uscat)
sare, piper si ulei de masline, dupa gust
Mod de preparare:
- se taie vinetele si zucchini in bucati mai mari;
- rosiile pitice se lasa intregi, deoarece se vor coace mai lent (daca folosesti rosiile normale, atunci taie-le in jumatate);
- stropeste tava cu ulei de masline si aseaza in ea toate legumele;
- presara rozmarin, sare, piper si putin ulei de masline deasupra lor;
- se introduce la cuptor pentru 20 de minute, amestecandu-le putin o data la 10 minute;
- serveste fierbinte sau rece. Poti sa folosesti aceasta compozitie si pentru paste si presara pe deasupra putin busuioc proaspat si nuci macinate.
Informatii nutritionale: 102 kcal; 4 g proteine; 22 g carbohidrati; 0 mg colesterol; 17 mg sodiu; 7 g fibre.
Comentarii (3)
Pilaful de orez mi se pare interesant am incercat si eu asa ceva dar am folosit in loc de orez fasole verde congelata...dar merita sa incec si varianta propusa de voi. Merci.
Contrast cam mare intre legumele fierte si semintele crude. Semintele crude, neprajite, se sparg greu intre dinti, in plus se mai agata cojile intre dinti uneori.
va multumesc, mi-ati dat idei inovatoare si indraznete!
Posteaza comentariu