2 vinete
ulei de masline
1 ceapa mare, maruntita
5 catei de usturoi, maruntiti
1 conserva de naut
1 lingura melasa de rodii
420 g de rosii maruntite
1/2 lingurita de scortisoara
1/4 lingurita de diverse condimente amestecate
putina boia iute
1/4 lingurita de piper negru
3/4 cana de apa
1 lingura de pasta de tomate
sare, dupa gust
frunze proaspete de menta
Mod de preparare:
- se taie vinetele in bucati subtiri (forma, dupa preferinta)
- se stropeste un recipient non-adeziv cu ulei de masline si se caleste putin ceapa;
- se adauga usturoiul si bucatile de vinete, care se lasa la calit timp de 3 minute;
- se adauga toate celelalte ingrediente ramase - cu exceptia frunzelor de menta - si se lasa sub capac 30-40 de minute, pana se inmoaie vinetele;
- se presara deasupra frunzele de menta si se poate servi separat sau ca si garnitura pentru cuscus.
Informatii nutritionale: 199 kcal; 8 g proteine; 41 g carbohidrati; 0 mg colesterol; 512 mg sodiu; 9 g fibre.
Comentarii (3)
Pilaful de orez mi se pare interesant am incercat si eu asa ceva dar am folosit in loc de orez fasole verde congelata...dar merita sa incec si varianta propusa de voi. Merci.
Contrast cam mare intre legumele fierte si semintele crude. Semintele crude, neprajite, se sparg greu intre dinti, in plus se mai agata cojile intre dinti uneori.
va multumesc, mi-ati dat idei inovatoare si indraznete!
Posteaza comentariu