Totodată, postul Crăciunului ne îndeamnă şi el la alegeri specifice. Acestea fiind spuse, iată trei reţete vegetariene, delicioase şi nutritive, numai bune de incercat iarna!
1. Salată caldă cu morcovi, alune de pădure, varză şi portocale
În special fiindcă nu vrei ca silueta ta să aibă de suferit, mai ales pentru că te aşteaptă un ospăţ pe cinste în perioada sărbătorilor de iarnă, poţi încerca această reţetă delicioasă de salată, cu legume, fructe şi oleaginoase.
Ingrediente
1 portocală roşie
1 kg de morcovi feliaţi
3 cepe mici, tăiate în bucăţi
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 varză roşie medie, tocată
1 lingură de miere
50 g de alune de pădure mărunţite şi prăjite
sare de mare
piper proaspăt râşnit
Preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 200 C.
Amestecă sucul de portocale rămas cu 1 lingură de ulei de măsline şi 1 lingură de miere. Într-un bol sau o farfurie adâncă, aşază un pat de varza tocată, după care adaugă amestecul de morcovi şi ceapă şi presară alunele de pădure. La final, adaugă dressingul şi puţină sare de mare pe deasupra. Serveşte salata caldă imediat.
2. Tocăniţă de ciuperci cu măsline
Dacă ţi-e poftă de un preparat uşor, hrănitor şi foarte gustos, nu îţi rămâne decât să îţi pregăteşti o tocăniţă savuroasă cu ciuperci şi măsline pe care o poţi servi cu mămăliguţă aburindă.
Ingrediente
500 g ciuperci champignon medii
200 g măsline
2 cepe
1 lămâie
2 linguri bulion
50 ml ulei
100 ml vin alb
pătrunjel verde
sare
piper
Posteaza comentariu