O dietă echilibrată presupune un consum ridicat de alimente integrale care asigură enzime şi fibre importante pentru procesul de digestie. Dacă vrei să incluzi mai multe crudităţi în alimentaţia ta zilnică poţi să începi cu castraveţii - au multă apă, dar sunt foarte săraci în calorii, astfel că-i poţi consuma de câte ori pofteşti.
Castraveţii au vitaminele K, C, A, potasiu, cupru, magnan şi sodiu, precum şi polifenoli care reduc riscul de apariţie a bolilor cronice. Descoperă câteva motive ca să consumi mai des castraveţi:
1. Hidratează foarte bine corpul
Castraveţii au un conţinut mare de apă, adică aproape 96% din compoziţia lor, astfel că se transformă într-un aliment cu efect puternic hidratant pentru corp. Când temperaturile sunt ridicate, castraveţii constituie o soluţie excelentă de hidratare, de aceea este indicat să-i consumi în salate alături de verdeţuri, ceapă, roşii.
2. Asigură potasiu, mineral important pentru sănătatea inimii
Deoarece au un conţinut ridicat de potasiu, castraveţii au un efect benefic asupra inimii. Potasiul favorizează scăderea tensiunii arteriale, iar acest lucru este foarte util persoanelor care suferă de hiptertensiune, deoarece astfel se reduce şi riscul de a suferi un accident vascular cerebral.
3. Previn degradarea memoriei
Datorită unui compus numit fisetină, castraveţii protejează creierul de inflamaţii, apărând neuronii şi celulele nervoase de deteriorarea cerebrală care apare odată cu înaintarea în vârstă. Consumă castraveţi zilnic pentru a furniza acest compus care protejează creierul de maladii grave neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer şi Parkinson.
4. Protejează prostata de cancer
Aceeaşi fisetină s-a dovedit a avea un efect protector şi asupra prostatei, împiedicând inflamaţiile şi formarea celuelor canceroase, după cum arată un studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health.
Fisetina este o substanţă care se regăseşte din plin în castraveţi, precum şi în căpşuni, kiwi, mere şi ceapă.
5. Întăresc sistemul osos
Consumul de castraveţi are un efect benefic asupra sistemului osos, datorită conţinutului bogat în vitamina K. Această vitamină se regăseşte din abundenţă în castraveţi şi este esenţială pentru sănătatea oaselor, favorizând şi o absorbţie eficientă a calciului.
Posteaza comentariu