Iată câteva motive pentru care ar trebui să consumi fructe de mare:
1. Fructele de mare ajută la îmbunătățirea memoriei și protejează creierului. De asemenea, consumul regulat de fructe de mare scade riscul apariției bolii Alzheimer. Datorită conținutului mare de grăsimi polinesaturate, carnea fructelor de mare este ușor asimilată și metabolizată, constituind o importantă sursă de grăsimi pentru creier.
2. Au un conținut ridicat de acizi grași Omega-3, esențiali pentru o bună funcționare a inimii. În plus, un nivel ridicat de Omega-3 asigură o bună protecție împotriva trombozelor (cheaguri de sânge), artritei, reumatismului dar și a bolilor de rinichi.
3. Un beneficiu impotant al consumului de fructe de mare: carnea fructelor de mare are un conținut ridicat de fier și, conform unor studii de specialitate, acesta este mai ușor de asimilat decât cel provenit din plante. Un nivel optim al fierului în organism previne apariția anemiei.
4. În țările în care consumul de pește și fructe de mare este ridicat, iar consumul de carne roșie este mai scăzut s-a constatat o mai mică incidență a cancerului.
Posteaza comentariu