3 felii de sunca, taiate
4 linguri de ceapa, maruntita
300 g supa crema de cartofi (vezi reteta mai jos)
2 cesti de lapte
230 g de branza de vaci
1 ceasca de orez
Pentru supa-crema de cartofi
Ai nevoie de: 1 kg cartofi, 1/2 l lapte, 2 linguri de unt sau margarina, 1 lingura faina si sare. Cartofii curatati se pun la fiert in apa rece cu sare si dupa fierbere sunt dati prin sita. In oala de supa se pune untul/margarina, cartofii, faina, zeama in care au fiert cartofii si laptele. Se lasa putin impreuna la fiert.
Mod de preparare:
- se caleste sunca intr-o cratita, la foc mediu timp de 3-4 minute;
- se adauga ceapa si se mai calesc impreuna pana ce sunca devine usor crocanta;
- se fierbe orezul separat si se strecoara;
- se adauga apoi supa crema de cartofi, laptele, branza si amestecul cu sunca si ceapa;
- se fierb impreuna pana cand se topeste branza, timp de 10-12 minute;
- daca e nevoie, mai poti adauga lapte pentru a obtine consistenta dorita.
Posteaza comentariu