Supe pline de savoare

Supa-crema cu branza si orez (6 portii) Ingrediente

3 felii de sunca, taiate
4 linguri de ceapa, maruntita
300 g supa crema de cartofi (vezi reteta mai jos)
2 cesti de lapte
230 g de branza de vaci
1 ceasca de orez


Pentru supa-crema de cartofi

Ai nevoie de: 1 kg cartofi, 1/2 l lapte, 2 linguri de unt sau margarina, 1 lingura faina si sare. Cartofii curatati se pun la fiert in apa rece cu sare si dupa fierbere sunt dati prin sita. In oala de supa se pune untul/margarina, cartofii, faina, zeama in care au fiert cartofii si laptele.
Se lasa putin impreuna la fiert.


Mod de preparare:

  • se caleste sunca intr-o cratita, la foc mediu timp de 3-4 minute;
  • se adauga ceapa si se mai calesc impreuna pana ce sunca devine usor crocanta;
  • se fierbe orezul separat si se strecoara;
  • se adauga apoi supa crema de cartofi, laptele, branza si amestecul cu sunca si ceapa;
  • se fierb impreuna pana cand se topeste branza, timp de 10-12 minute;
  • daca e nevoie, mai poti adauga lapte pentru a obtine consistenta dorita.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod