Crema:
3 linguri cu apa rece
1 plicuri de gelatina
4 cesti capsuni
1/2 ceasca zahar
1 lingurita esenta vanilie
3/4 ceasca smantana degresata
Topping
1 ceasca capsuni, taiate feliute
2 lingurite zahar
Mod de preparare
Crema:
- amesteca apa si cu gelatina intr-un vas rezistent la caldura si pune-l in cuptorul cu microunde, descoperit, pana cand gelatina este dizolvata complet, insa nu pana incepe lichidul sa fiarba (20-30 secunde);
- sau poti poti pune vasul cu gelatina intr-un alt vas cu apa fierbinte, pana cand gelativa se dizolva;
- transforma capsunile, zaharul si vanila intr-o crema cu ajutorul blenderului;
- adauga smantana si apoi gelatina dizolvata, in blender;
- toarna crema in pahare, acopera-le si lasa-le la frigider aproximativ 3 ore;
- pune zaharul si capsunile intr-un vas si lasa-le pana cand acestea isi lasa putin suc;
- se aseaza peste paharele cu crema.
Informatii nutritionale (1 portie): 231 calorii; 6 g grasimi (3 g saturate, 2 g monosaturate); 18 g colesterol; 43 g carbohidrati; 4 g proteine; 4 g fibre; 23 mg sodiu; 18% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C.
Comentarii (4)
In afara de crema de capsuni, toate sunt niste tampenii, puteatzi gasi retete mult mai reprezentative si accesibile.
dati si voi retete cu produse accesibile pe pta din Romania, nu sa stay sa cauti tot felul de condimente si. al.
asa este ai dreptate.........sunt absolut de acord cu tine
Ce e cu retetele astea? cine are in casa ulei de canola, bok choy, ulei de susan si otet de orez?? de ce le mai publicati daca oricum nu le putem prepara?? tot postul am asteptat retete... de post, si acum...
Posteaza comentariu