6 mere galbene
1 ceasca cu nuci tocate
1/2 ceasca cu stafide
1/4 ceasca cocos
2 linguri sirop artar
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1/4 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
1/2 ceasca caise confiate
1 1/2 ceasca cidru de mere
1 lingura unt
1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
- curata merele de coaja si miez (samburi), lasand o gaura la mijloc;
- foloseste blenderul pentru a transforma nucile, stafidele si cocosul intr-o compozitie (nu foarte fina);
- amesteca si cu siropul de artar, zeama de lamaie, scortisoara si nucsoara;
- aseaza merele pe o tava si umple-l pe fiecare cu aceasta compozitie;
- amesteca cidrul si untul intr-un vas si pune-l la foc pana cand untul se topeste;
- indeparteaza vasul de pe foc si adauga si vanilia;
- toarna aceasta compozitie peste si pe langa mere;
- acopera tava cu o foita de metal si pune-l la cuptor pentru 30 de minute;
- indeparteaza foita de metal, acopera bine merele cu sosul din vas si mai lasa-le la cuptor inca 20-35 de minute (depinde de marimea merelor), acoperindu-le cu sos la fiecare 10 minute;
- se pot servi calde, la temperatura camerei sau reci.
Informatii nutritionale (1 portie): 383 calorii; 15 g grasimi (2 g saturate, 2 g monosaturate); 5 mg colesterol; 65 g carbohidrati; 4 g proteine; 7 g fibre; 20 mg sodiu; 296 mg potasiu.
Comentarii (4)
In afara de crema de capsuni, toate sunt niste tampenii, puteatzi gasi retete mult mai reprezentative si accesibile.
dati si voi retete cu produse accesibile pe pta din Romania, nu sa stay sa cauti tot felul de condimente si. al.
asa este ai dreptate.........sunt absolut de acord cu tine
Ce e cu retetele astea? cine are in casa ulei de canola, bok choy, ulei de susan si otet de orez?? de ce le mai publicati daca oricum nu le putem prepara?? tot postul am asteptat retete... de post, si acum...
Posteaza comentariu