450 g varza de Brussel, fiecare bucata taiata in sferturi
1 lingura cu ulei de nuca
1 lingura cu ceata taiata marunt
1/4 lingurita coaja rasa de lamaie
1 lingura cu zeama de lamaie
1 lingurita cu mustar
1/4 lingurita cu sare
piper proaspat macinat
Mod de preparare
- se fierbe varza de Brussel la abur si apoi intr-o cratita cu foarte putina apa pana se inmoaie (aproximativ 7-8 minute);
- intre timp se amesteca intr-un bol uleiul, ceapa, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mustarul, sarea si piperul;
- dupa ce se raceste putin varza de Brussel se toarna in susl preparat si se amesteca.
Informatii nutritionale (1 portie): 108 calorii; 7 g de grasimi (1 g saturate si 2 g monosaturate); 0 mg colesterol; 10 g carbohidrati; 3 g proteine; 3 g fibre; 188 mg sodiu; 405 mg potasiu; 26% din necesarul zilnic de vitamina K; 13% din necesarul de vitamina C; 20% din necesarul de vitamina A si 19% din necesarul de folati.
Comentarii (4)
In afara de crema de capsuni, toate sunt niste tampenii, puteatzi gasi retete mult mai reprezentative si accesibile.
dati si voi retete cu produse accesibile pe pta din Romania, nu sa stay sa cauti tot felul de condimente si. al.
asa este ai dreptate.........sunt absolut de acord cu tine
Ce e cu retetele astea? cine are in casa ulei de canola, bok choy, ulei de susan si otet de orez?? de ce le mai publicati daca oricum nu le putem prepara?? tot postul am asteptat retete... de post, si acum...
Posteaza comentariu