1 lingura ulei de masline extra-virgin
2 catei usturoi, tocati
1 ceapa tocata
1 lingura suc de lamaie
4 cesti castraveti tocati, fara coaja
1 1/2 ceasca supa de legume
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper
1 avocado, tocat
1/4 ceasca patrunjel tocat
1/2 ceasca iaurt degresat
Mod de preparare
- incalzeste uleiul intr-un vas de marime medie si adauga usturoiul si ceapa;
- lasa-le pe foc timp de 1-4 minute, mestecand;
- adauga sucul de lamaie, lasa-l un minut si pune 3/4 cesti de castravete, supa, sare, piper si mai lasa la fiert 6-8 minute, pana cand bucatile de castravete se inmoaie;
- pune supa intr-un blender si adauga bucatile de avocado si patrunjelul;
- dupa ce s-a facut creama, pune supa intr-un vas si amesteca cu iaurtul;
- inainte de a fi servita se adauga bucatile de castravete ramase si patrunjelul.
Informatii nutritionale (1 portie): 173 calorii; 12 g grasimi (2 g saturate, 8 g monosaturate); 4 mg colesterol; 14 g carbohidrati; 5 g proteine; 5 g fibre; 374 mg sodiu; 544 mg potasiu; 30% din necesarul zilnic recomandat de vitamina C.
Comentarii (4)
In afara de crema de capsuni, toate sunt niste tampenii, puteatzi gasi retete mult mai reprezentative si accesibile.
dati si voi retete cu produse accesibile pe pta din Romania, nu sa stay sa cauti tot felul de condimente si. al.
asa este ai dreptate.........sunt absolut de acord cu tine
Ce e cu retetele astea? cine are in casa ulei de canola, bok choy, ulei de susan si otet de orez?? de ce le mai publicati daca oricum nu le putem prepara?? tot postul am asteptat retete... de post, si acum...
Posteaza comentariu