2,300 kg carne pui
1 lamaie taiata felii
1 ceasca suc de portocale
1 lingura mustar Dijon
2 linguri maizena
1 lingura cimbru uscat
1 lingura salvie uscata
1/4 ceasca stafide
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Carnea:
- se indeparteaza pielea de pe pieptul puiului, iar carnea se unge cu feliile de lamaie;
- puiul se aseaza intr-o tava, iar feliile de lamaie ramase se introduc in pui;
- se presara sare si piper;
- se acopera cu un capac si se aseaza in cuptor;
- dupa 30 de minute, se descopera si se adauga sosul peste intregul pui;
- carnea se lasa la cuptor descoperita, acoperindu-se ocazional cu sos, pana cand puiul capata o fumoasa culoare maronie;
- carnea se lasa la racit 10 - 15 minute inainte de a fi servita;
- se serveste alaturi de sos si, dupa preferinta, cu legume inabusite.
Sosul:
- intr-o oala se amesteca mustarul si sucul de portocale;
- se adauga maizena, se mesteca, si apoi cimbrul, salvia si stafidele;
- se mesteca si se tine la foc mare pana fierbe si se ingroasa;
- se indeparteaza de pe foc si se toarna peste carne.
Comentarii (1)
Pare delicioasa... o voi incerca.
Posteaza comentariu