Tratamente pentru acnee la indemana tuturor

Acneea este o boală inflamatorie a folicului sebaceu ce poate afecta imaginea si respectul de sine. Afla ce tip de acnee ai si cum o poti trata eficient. Denumita si acnee vulgara, aceasta afectiune blocheaza eliminarea sebumului produs de glandele sebacee si, implicit, multiplicarea unei bacterii a epidermei in interiorul porilor blocati.

Manifestari ale acneei vulgare:

– comedoniana: apare sub forma de puncte negre si puncte albe, cel mai adesea pe frunte, pe nas si pe barbie.
– papulo-pustuloasa: se manifesta prin leziuni rosii pe suprafata pielii, uneori profunde si dureroase sau prin leziuni inflamatorii, cu continut purulent (cosuri) si apare indeosebi pe spate si in zona fetei si a decolteului; netratata, acest tip de afectiune poate lasa cicatrici.
– conglobata: cea mai severa forma de acnee vulgara, care cauzeaza fistule, cicatrici si abcese cu puroi, dureroase si cu o evolutie cronica.

Spune-mi ce tip de acnee ai, ca sa iti spun cum sa o tratezi:

Unele dintre aceste afectiuni nu pot fi tratate prin simple trucuri cosmetice aplicate acasa sau la salon, ci necesita urmarea unui tratament medicamentos, recomandat de un specialist dermatolog.

Iata mai jos care sunt cele mai des intalnite cazuri de acnee si cum se pot ele trata.

1. Acneea juvenila- este prezenta la 80% dintre tineri si nu apare din cauza unei igiene precare, ci ca urmare a schimbarilor hormonale si a stilului de viata specific varstei. Se manifesta sub forme de puncte de grasime (albe sau negre) si chiar chisturi. Acestea din urma sunt periculoase, putand lasa cicatrici daca se incearca stoarcerea manuala a cosurilor.  Fetele trebuie sa acorde o atentie sporita in alegerea cosmeticelor, care trebuie sa fie de calitate si potrivite tipului lor de ten. Baietii nu vor imprumuta aparatul de ras si vor schimba lamele des, pentru a nu acumula bacterii la nivelul tenului, care pot conduce la aparitia acneei. Tratamentul recomandat pentru acneea juvenila este curatarea faciala in profunzime ProSkin, urmata de sedinte de rejuvenare faciala anti-acnee cu lumina intens pulsata (IPL), initiata odata ce cosurile devin inactive. Urmele lor sunt estompate, prinproducerea de noi fibre de colagen si elastina, stimulate de actiunea IPL-ului la nivelul epidermei.

2.
Acneea rozacee- apare sub forma de roseata, cosuri sau iritatii pe nas, pometi, barbie si frunte, la persoanele peste 30 ani, indeosebi femei. Daca este netratata, aceasta poate cauza aparitia unor noduli inestetici atat la nivelul fetei, cat si al ochilor. Printre factorii declansatori se numara expunerea la soare, consumul de alcool, alimente condimentate si cofeina, stresul, canicula, baile fierbinti si gerul, precum si efortul fizic. Acestia determina cresterea brusca a fluxului sanguin de la nivelul fetei, ceea ce duce la dilatarea vaselor sanguine si, implicit, la aparitia eritemului. Tratamentul pentru acneea rozacee severa este medicamentos si chiar chirurgical, acolo unde exista noduli vechi care trebuie remodelati. Vestea buna este ca exista si solutii mai simple de tratament al acneei rozacee, odata identificat factorul declansator. In primul rand, este necesara o ingrijire constanta a pielii. Astfel, igiena personala va implica folosirea de produse cosmetice pentru piele sensibila, fara alcool, care nu sunt abrazive si nu inchid porii.
Este indicata aplicarea zilnica a unor produse profesionale intens hidratante si cu factor de protectie solara, precum emulsia hidroprotectoare No+Vello cu aloe vera, extract de macese si SPF 30. Totodata,  se recomanda terapia faciala ProSkin alaturi de rejuvenarea  cu lumina intens pulsata pentru indepartarea celulelor moarte si pentru stimularea de noi celule de elastina.

3. Acneea chistica (nodulochistica)- este o forma severa a acneei vulgare, dificil de tratat din cauza profunzimii afectiunii cutanate. Apare sub forma unor eruptii inflamate si extinse (umflaturi pline cu lichid). Nodulii sunt tari, durerosi la atingere si dezvoltati subcutanat. Cauzele aparitiei acestei afectiuni sunt indeosebi tulburarile hormonale specifice adolescentei, cand hormonii androgeni produc sebum in exces. Insa, acneea severa poate aparea si din cauzele care determina acneea obisnuita: glande sebacee hiperactive sau acumularea de celule moarte la nivelul porilor. Eruptiile inflamate sunt favorizate de ruperea foliculilor si de scurgerea infectiei la nivelul pielii si, implicit, de contaminarea altor foliculi, determinand formarea nodulilor.
Tenul gras este cel mai predispus acneei chistice, din cauza excesului de sebum. Este interzisa stoarcerea cosurilor in cazul acestei boli inflamatorii. Se recomanda consultarea unui dermatolog inainte de a incepe orice forma de tratament medicamentos impotriva acneei chistice. Acasa se pot aplica masti si fiole pe baza de acid salicilic, cu rol de exfoliant, care inlatura celulele moarte si trateaza tenul gras.

Mai multe detalii despre acnee si tratamentele eficiente tratarii acneei, in centrele No Mas Vello sau pe www.nomasvello.ro.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • PitN pe 19 Iul 2016, 13:08
    cum am scapat definitiv de acnee

    /eu am avut o probleme cu acneea de pe la pubertate pana anul trecu.Am incercat diverse tratamente, diverse creme, toate minunile si multe ameliorau dar nu scapam de acnee 100%. Ce a functionat in proportie de 80 % au fost cremele de la Yves Roche gama conta acneei (ambalajul e albastru cu alb) dar intreaba in magazin eu am luat 4 , gelul de curatare, crema, emulsie si masca ceva de genu, nu as sti sa iti mai zic ca intre timp am scapat de problema altfel si le-am dat cadou unei pustoaice. AM eliminat totusi acneea 100% altfel,dupa o cura de detox cu sucuri, adica consumi sucuri 3-4 zile doar sucuri naturale, sau sucuri si mese usoare vegetariene, scopul initial era de detox, cresterea imunitatii dar am capatat o piele curata si radianta cum nu am avut niciodata. Deci asta iti recomand cu incredere face bine in multe afectiuni si curata pielea din interior, iar partea buna e ca rezultatele raman pentru ca nu te bazezi pe o crema care intrebine pielea ci elimini cauza din interior. Am scris mai multe articole despre cure cu sucuri sau sucuri naturale in general poti sa citesti si te sfatuiesc sa incerci. Mai aveam o prietena cu o acnee mult mai grava decat a mea si a scapat de ea prin scimbarea dietei asa ca cel mai eficient e sa ataci cauza nu rezultatul. Multa bafta http://www.target-info.ro/ro/fitness/view/cura-cu-sucuri-un-miracol-care-vindeca-cancerul-hepatita-si-majoritatea-bolilor-cronice-1 http://www.target-info.ro/en/fitness/view/cum-sa-elimini-inestetica-celulita-in-21-de-zile

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod