Cum scapi de răul de înălțime. Totul despre acrofobie: frica de înălțime

Cum scapi de răul de înălțime. Totul despre acrofobie: frica de înălțime

Dacă inima pare că ți-o ia razna, începi să transpiri și pare că-ți amorțesc membrele atunci când te afli la balcon și privești în jos, când mergi pe un pod sau îl traversezi cu mașina ori călătorești cu avionul, te regăsești printre cei 5% din populația lumii care are frică de înălțime. Răul de înălțime este una dintre fobiile foarte des întâlnite.
Frica de înălțime sau acrofobia se poate manifesta diferit de la persoană la persoană și mulți se întreabă dacă există remedii pentru această teamă și cum scapi de răul de înălțime. Sunt oameni care experimentează senzații atât de puternice încât ajung chiar să leșine.

Cel mai important este ca persoana care se confruntă cu frica de înălțime să se convingă că nimic rău nu i se poate întâmpla.

Pentru a evita senzația de greață, transpirația excesivă, tremuratul, învață să respiri pentru a le controla.
Trage puternic aer în piept și controlează-ți expirația. Respiră adânc și puternic, pentru a-ți controla bătăile inimii și crește fluxul de oxigen. Astfel, oxigenul va ajunge la mușchi și va lucra să-i detensioneze.

Există persoane care spun că și-au controlat răul de înălțime cu muzică de relaxare, meditație, aromoterapie sau masaj. Unii specialiști sunt adepții terapiei de șoc, ceea ce presupune ca persoanele care suferă de acrofobie să fie puse în fața unei situații pe care o consideră foarte periculoasă.
Dacă au teamă să zboare cu avionul, sunt urcate în avion, dacă au frică să urce pe munte sau pe bloc, atunci sunt duse pe munte sau pe bloc. E drept, anumiți pacienți mărturisesc că au scăpat de teamă, dar sunt și mulți care s-au speriat atât de tare și au făcut atacuri de panică, încât au devenit și mai greu de consiliat după o astfel de traumă. "Acest tip de terapie de şoc se practică la pacienţii care nu au probleme cu inima, pentru că panica este atât de mare încât poate duce la infarct“, declară, pentru adevărul.ro, psihologul Ana Maria Rușizan. Citește continuarea pe wowbiz.ro



wowbizro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod