Salvequick, primul brand de plasturi ambalați individual din Europa, acum și în România

Maresi Foodbroker lansează în România Salvequick, o gamă de plasturi disponibili într-o mare varietate și realizați în conformitate cu ultimele studii in domeniu. Salvequick oferă protecție, dar în același timp asigură, la nivelul plăgii, mediul optim pentru o vindecare mai rapidă.

La peste 60 de ani de la crearea și lansarea în Europa a primului plasture ambalat individual, Salvequick nu este doar lider de piață, ci și numele generic pentru plasturi în multe țări. Cu o formă practică și acționând, în unele cazuri, ca un strat suplimentar de piele, plasturii Salvequick oferă soluții pentru întreaga familie, dispunând de modele variate care pot acoperi o gamă largă de probleme, de la răni ușoare, tăieturi, la bășici sau bătături.

Salvequik Aqua Resist sunt permeabili la aer, dar rezistenți la apă și murdărie, au o aderență bună și sunt flexibili.

Salvequick Family Mix este un set de plasturi pentru diferite nevoi, ce cuprinde plasturi rezistenți la apă, textili, flexibili sau plasturi pentru piele sensibilă. Salvequick Transparent Aloe se diferențiază prin tamponul absorbant care conține Aloe Vera, recunoscută pentru proprietățile ei benefice. Pentru copii, Salvequick a creat plasturi cu design special și atractiv, Hello Kitty, Minions sau SpongeBob fiind doar câteva dintre modele.

Plasturii sunt elastici, rezistenți la apă și realizați în conformitate cu ultimele studii în domeniu. În plus, produsele noi, pentru îngrijirea picioarelor, oferă confort maxim, lăsând în același timp pielea să respire. Salvequick Foot Care sunt realizați din material hidrocoloidal și creează o pernă de susținere, protejând împotriva presiunii și frecării și grăbind vindecarea. Aceștia funcționează ca un al doilea strat de piele și pot fi utilizați atât pentru protecție și vindecare, cât și preventiv.
Salvequick protejează, vindecă și calmează. Un clasic suedez, în care inovațiile întâlnesc nevoile de zi cu zi.      

Plecând de la ideea că jocurile copilăriei, dar și „joaca” oamenilor mari, ne expun adesea la mici accidente, Salvequick promite să ne vină în ajutor în toate momentele în care avem nevoie de protecție, tocmai pentru ca zgârieturile, juliturile sau bătăturile să nu ne mai strice niciodată distracția.
Prin campania de lansare Salvequick... și jocul continuă, Salvequick vă provoacă să povestiți ce joc vă fascina în copilărie și să vă reamintiți cu drag primii ani din viață. De la Rațele și vânătorii, joaca de-a v-ați ascunselea, Măgărușul, Șotronul, Pătrățica sau Elasticul, toate aduc cu sine emoții de neuitat în sufletele copiilor, fie ei mari sau mici.
                                
Istoria Salvequick a luat naștere imediat după cel de-al doilea război mondial, când fondatorul acestuia, Christian Cederroth, a realizat că multe dintre produsele utilizate în timpul războiului puteau fi utile și în vreme de pace, iar plasturii sunt la fel de utili atât în spitale, cât și în locuința fiecăruia.
Neavând cunoștințele necesare pentru realizarea acestor produse, Cederroth a început să experimenteze într-un atelier din Aspudden, la sud de Stockholm. Ulterior, clădirea a devenit prima fabrică a companiei și a primit numele de Salveplast, producând primul plasture în anul 1947.

Următoarea provocare a fost ambalajul. Atunci când a fost lansat Salveplast, fabricile concurente vindeau plasturii în fâșii lungi de țesătură, ambalate manual, în plicuri deschise, neigienice și deloc practice. De aceea, Cedderoth a decis să dezvolte plasturi în dimensiuni mai mici, impregnate cu o soluție antiseptică și ambalați individual. Plasturii erau realizați dintr-un material nou, sigilat termic și protejat astfel împotriva murdăriei, bacteriilor și prafului. În 1953, compania a introdus Salvekvick – primii plasturi ambalați individual în Europa, care ulterior și-au schimbat denumirea în Salvequick.

Brandul Salvequick este cunoscut în sudul Europei sub denumirea de Salvelox, în țări precum Spania și Portugalia drept Salveped, iar în Suedia drept SalvequickMed. Investițiile constante în cercetare și inovare se reflectă în calitatea materialelor și a ambalajelor, toate cu scopul de a eficientiza protecția și procesul de vindecare.