Estetica este poate domeniul cu cele mai multe mituri și clișee, care în majoritatea cazurilor sunt luate drept adevăruri absolute. În cadrul primului eveniment din seria Kasem Aesthetic Mythbusters, un concept care își propune să demonteze miturile legate de cosmetică și estetică, Dr. Kasem Abu Bakr a dezbătut cele mai importante probleme cu care se confruntă femeile, oferind soluții sănătoase atât pentru trup, cât și pentru minte. Principalele teme de discuție s-au situat în jurul machiajului, tehnicilor de demachiere, tratării coșurilor, modalităților de protecție solară și celulitei.
Machiajul trebuie aplicat cât mai puțin și de preferat să fie lichid
Machiajul este parte din viața fiecărei femei, fie că vorbim despre un stil natural, mai puțin colorat sau chiar excentric. Trebuie știut însă că, pentru a evita îmbătrânirea tenului, acesta trebuie aplicat cu moderație.
“Machiajul a fost inventat ca un truc care să scoată în evidență anumite trăsături cu care ne identificăm, nu să constituie o mască.
De aceea, el trebuie aplicat într-o cantitate cât mai mică. Cu cât aplicăm mai puțin machiaj, cu atât fața este atacată cât mai puțin. Porii trebuie să respire, nu să fie blocați cu machiaj și să se dilate. De aceea machiajul trebuie să fie cât mai fin, de preferat să fie lichid, nu pudră, pentru a evita astfel înțeparea porilor cu pensula”, explică dr. Kasem Abu Bakr, Șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic.Demachiarea cu dischete demachiante înlătură doar 60% din machiaj
Procesul de demachiere este, de asemenea, la fel de important. Fiecare femeie are propriul ritual de curățare a tenului pe care îl aplică, însă puțini știu că o demachiere corectă și sănătoasă pentru piele se face prin spălare, apoi uscare uşoară prin tamponare, iar la final hidratare. Orice alte produse, precum laptele demachiant, apele micelare, termale sau dischetele demachiante dăunează tenului.
„Prin mişcările circulare ale demachierii, astupăm toţi porii cu machiajul de peste zi. În cazul demachierii cu dischete demachiante îmbibate cu diferite produse, 40 % din machiaj intră în pori. Ce se vede pe dischetă este doar restul de 60%. Corect, demachierea se face prin spălare directă cu apă și săpun special pentru demachiere. Și putem repeta acest proces o dată, de două ori, de trei ori. Urmează apoi uscarea ușoară prin tamponare și hidratarea, care se realizează cel mai eficient cu ulei de măsline, ulei de argan sau cu orice produse de calitate cu un shea. Aceeași procedură se repetă și în fiecare dimineață”, adaugă dr. Kasem Abu Bakr.
Coșurile se tratează cu produse pe bază de Clindamicină
„Orice faţă face coşuri, este absolut normal. Important este să știm să eliminăm coșurile corect și să nu le stoarcem. Și asta pentru că vorbim de infecții care trebuie tratate ca atare, altfel riscăm să se răspândească”, explică dr. Kasem Abu Bakr, Șeful Departamentului de Chirurgie Estetică Kasem Aesthetic & Phlebology Clinic. Pentru tratarea coșurilor, specialistul recomandă orice cremă care conţine Clindamicină.
Aceasta se aplică dimineaţa şi seara pe coş şi se lasă să acţioneze, astfel că în 2-3 zile coșul dispare de la sine.Uleiul se aplică abia după plajă
Expunerea la soare este benefică, în special pentru aportul de vitamina D, însă foarte importante sunt produsele pe care le utilizăm și perioada în care stăm la soare. "Pentru plajă se folosește cremă de protecție cu SPF 30 sau 50. Uleiul de aplică abia după plajă și este important să folosim produse hidratante, precum uleiul de măsline, de argan sau de shea. Nu există ulei care să protejeze de soare, el este o substanţă care la încingere atacă. Prin urmare, uleiul doar prăjeşte, nu bronzează, cu atât mai mult, nu protejează. Nu se stă la soare între orele 13:00 și 15:00. La bronz se stă jumătate de oră, cel mult o oră, cu alternare apă-bronz”, explică dr. Kasem.
Fumatul este principala cauză care determină apariția celulitei
Renunțarea la fumat, alături de o hidratare optimă, sport și o alimentație echilibrată sunt cele mai eficiente metode prin care putem preveni sau combate celulita.
"Fumatul este prima cauza a apariției celulitei, tocmai pentru că atacă vasele care ar trebui să absoarbă grăsimea, de aceea pentru eliminarea acesteia este important să renunțăm la această activitate. Hidratarea este de asemenea importantă, fiind necesar consumul a 3,5 litri de apă pe zi. Sportul trebuie făcut seara și fără greutăți, și asta pentru că în prima parte a zilei corpul oricum arde grăsimile. Înfometarea și dietele restrictive nu ajută la eliminarea grăsimii, ci duc la depozite de grăsime în diferite zone ale corpului. Astfel, dimineata și la prânz se poate consuma orice tip de mâncare. Seara, în schimb, cele mai indicate sunt salatele”, adaugă specialistul.
Posteaza comentariu