Dr. Mihaela Dan, medic specialist ortodonţie în cadrul clinicii Orto-Implant Expert
Hipersensibilitatea dentinară apare la unele persoane care au din naştere zone unde dentina nu este acoperită de smalţ. Aceste arii se dovedesc a fi sensibile la periaj, la contactul cu alimente acide, reci etc. şi pot fi tratate prin intermediul unor paste desensibilizante.
Fracturile dentare pot provoca durere imediat la nivelul dintelui traumatizat, a gingiei şi osului.
Ca remediu, medicul specialist va recomanda completarea dintelui cu compozit sau chiar coroana dentară.
În cazul copiilor care şi-au fracturat dinţii de lapte este extrem de important ca problema să fie tratată imediat, căci astfel de leziuni pot afecta dinții de adult.
Bruxismul (scrâşnirea dinţilor) – uneori involuntar, în special noaptea, duce la durere datorită tocirii dinţilor, a suprasolicitării lor, muşchilor şi articulaţiei.
Persoanele care se confruntă cu această problemă au două soluţii la dispoziţie: fie gutiera, fie eliminarea cauzei (stresul).
Molarii de minte - când nu au suficient loc să erupă, rămân parţial în os, parţial sub gingie, fiind dificil de curăţat.
Durerea va fi cauzată de presiunile exercitate de dintele care încearcă să iasă, de inflamarea gingiei din jur (pericoronarita) sau de caria apărută.Tratarea pericoronaritei, cariei sau extracţia sunt cele mai bune metode de eliminare a durerii în acest caz.
Deşi unele dureri de dinţi pot dispărea de la sine (de obicei cele care urmează unui tratament dentar), este indicat să mergem la un control stomatologic mai ales dacă durerea nu dispare după una-două zile şi este însoţită de febră, dureri de urechi, durere la deschiderea largă a gurii etc.
Identificarea şi tratarea infecțiilor dentare este importantă pentru a preveni răspândirea lor în alte părți ale feței și craniului și, eventual, chiar şi în sânge.
Posteaza comentariu