Cum să ameliorezi durerea de dinți? Remedii simple de încercat acasă

Durerea de dinți se agravează adesea în sezonul rece. Remediile precum gargara cu apă sărată sau uleiul de cuișoare pot oferi o ameliorare temporară a durerii.
Aceste metode naturale sunt rentabile, dar nu ar trebui să înlocuiască îngrijirea dentară profesională. Durerile de dinți persistente sau severe necesită atenția unui dentist pentru a preveni problemele grave de sănătate.

Durerea de dinți este insuportabilă. Ea poate fi cauzată de mai mulți factori, cum ar fi cariile, infecția la nivelul maxilarului sau a dintelui, afecțiuni ale gingiilor sau o leziune.

Durerea pulsantă, fie la dinte, fie la maxilar, poate fi copleșitoare, provocând disconfort. Această durere ar putea interfera cu rutina ta zilnică. Cel mai bun tratament, desigur, este o vizită la dentist, dar există multe remedii la domiciliu care ar putea ameliora temporar durerea.

Iată câteva remedii naturale, ieftine și care pot ajuta la reducerea intensității durerii înainte de a merge la dentist.


Cum să ameliorezi durerea de dinți? Remedii simple de încercat acasă:


Ulei de cuișoare


Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru ameliorarea durerii de dinși este uleiul de cuișoare.

Cuișoarele conțin eugenol, care este un anestezic natural și un agent antibacterian care are tendința de a amorți zona și de a reduce inflamația.

Folosește un tampon de vată îmbibat în ulei de cuișoare, freacă ușor pe zona afectată, lasă să acționeze câteva minute și clătește cu apă călduță.

De asemenea, poți mesteca un cuișor întreg în zona dintelui dureros și ar trebui să obții același efect.

NU înghițiți uleiul de cuișoare, deoarece este foarte puternic și poate provoca, de asemenea, iritații la gingii dacă este folosit în exces.


Gargară cu apă și sare


Un remediu simplu și eficient pentru a trata durerea de dinți și pentru a reduce infecția este clătirea gurii cu apă sărată.

Sarea este un dezinfectant natural și ajută la reducerea inflamației, abceselor și a cantității de bacterii din gură.

Se amestecă 1/2 linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă, se face gargară timp de aproximativ 30 de secunde, se scuipă și se repetă procesul de câteva ori.

Usturoi


Usturoiul este unul dintre acele alimente folosit pentru beneficiile sale medicinale.

Alicina din usturoi are proprietăți antibactereiene și antimicrobiene.

Usturoiul ameliorează durerea și ucide microorganismele disctructive din cavitatea bucală.

Zdrobește un cățel de usturoi până obții o pastă, apoi aplic-o direct pe zona afectată.
Las-o să acționeze câteva minute și apoi clătește cu apă caldă.

De asemenea, poți mesteca ușor un cățel de usturoi pentru un efect mai rapid. Gustul va fi intens, așa că va necesita clătire după.

Ceai de mentă


Ceaiul de mentă are proprietăți de amorțire, prin urmare calmează durerea de dinți. Este, de asemenea, răcoritor și are un efect ușor calmant de la sine.

Înmoaie un pliculeț de ceai de mentă în apă fierbinte și lasă-l să se răcească. Pune plicul de ceai pe dintele cu probleme timp de aproximativ 15-20 de minute.

De asemenea, îl poți băga la frigider pentru același efect.

Ceapă


Compușii de sulf prezenți au proprietăți antibacteriene. De asemenea, sunt inflamatorii și ucid germenii, oferind confort și ameliorând durerea dentară.


Taie o bucată mică de ceapă crudă și masează încet zona dureroasă.

Turmericul


Turmericul este cea mai puternică plantă ayurvedică antiinflamatoare și antiseptică.

Are proprietăți anti-infecțioase care îl fac cel mai bun remediu pentru durerea de dinți.

Acest ingredient activ numit curcumină scade nivelul de inflamație prevenind astfel infecțiile.



Sursă: timesofindia
Foto: depositphotos

24 Septembrie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod