Departe de vechile metode tradiționale, albirea dentară se face în prezent cu laser sau cu plasmă și cu ultraviolete filtrate, speciale pentru dinți. În ambele cazuri, substanța folosită - peroxidul de hidrogen, în diverse concentrații - este potențată de cele două tipuri de lumină . ”Albirea dentară e recomandată, de două ori pe an, pacienților care nu au probleme dentare importante nerezolvate, precum carii sau retracții gingivale. Cea mai agreată este albirea cu laser, pentru că nu provoacă acea sensibilitate dentară care poate fi resimțită, o zi sau două, după albirea cu lampa UV.
Potrivit medicului stomatolog, la fel de important în albirea dinților, precum metoda folosită este comportamentul alimentar al pacientului, după tratament. ”În funcție de aspectul dinților, medicul poate recomanda evitarea alimentelor care colorează dantura, chiar și o săptămână după tratament. În cazul în care pacientul nu ține cont de aceste indicații și bea cafea sau vin roșu, spre exemplu, dintele poate reveni la culoarea dinainte, mult mai repede”, explică specialistul, subliniind că albirea nu presupune nici un risc pentru dinți, precum subțierea sau carierea mai rapidă a acestora.
Rezultatul: dinți chiar și cu trei-patru tonuri mai deschiși”, susține dr. Kurbe Mawada, specialistul Clinicii Art Implant.
© Copyright: depositphotos
Albirea dinţilor: Este periculoasă sau nu? Opinia unui expert
Un medic explică modurile în care se realizează acest tratament, felul în care poate fi prelungit efectul lui și de ce nu e indicat să-l facem acasă
Posteaza comentariu